Pozink + fermez + koudel

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#31 Příspěvek od BOBOBO »

Píšeš cele zase kraviny . Přijeď a ukážeš mi povolení dvou zahradních spojů , které by se mi hodily rozšroubovat . Narozdíl od tebe mne voda 4 roky živila ... No a když jsem ten herkules s metrovou trubkou ohnul , tak jsem toho nechal . 2apůlka herkules je jen na malou vodu . Inu v práci byl autogen .... Ten jediný povolí všechno .
foxrider

#32 Příspěvek od foxrider »

Vím že je to již OT, omlouvám se - ale i na blbé tříčtvrtce se mi Herkules podařilo rozlomit. (Přetrhl se malý závit cca M8!!! který v čelisti drží tyč s hrubým závitem a posuvnou maticí) 8O :roll:
Možná to ale byla nějaká jeho napodobenina.
Nakonec se dílo úspěšně podařilo dokončit tímto hasákem, říká se mu tuším kloubák...a když to nešlo jen silou, tak to šlo ještě větší silou :lol:
Přílohy
hasák.jpg
hasák.jpg
frantajetel11

#33 Příspěvek od frantajetel11 »

Asi bych to řešil takhle:
1) Poslední pozink. trubka kterou chceš zachovat - tam udělat přechod na PPR - jak to je na tobě (počítat s tím, že se tam pak voda připojí "na čisto")
2) PPR trubky vést nejkratší cestou k cíli (i za cenu udělat nějakou díru do zdi a zase počítat s tím že tam někde bude nová trubka, tak aby se tam ta provizorní zbytečně nemotala...)
3) V cíli se napojit zase dle možností...

Než se udělá "nová voda" tak to stačí, aby mohla fungovat domácnost.

A tu svářečku na plasty jsem koupil kdysi na Aukru asi za litr i s nůžkama na trubky. Nůžky praskly po deseti použitích svářečka funguje furt. :lol:
BOBOBO

#34 Příspěvek od BOBOBO »

Ty malé nůžky již prasklé jasem koupilů za pajdu , místo praskliny jsem přeplátoval trojkou plechem a fungují OK .
sr71

#35 Příspěvek od sr71 »

Atlan píše:Odrez flexou a ked tam mas hrube trubky, strc do nich hlinikoplastovu rurku na kurenie a vodu a mas vystarane. 16mm vonkajsok 12 mm vnutro v pohode vsade staci. A to nacpes aj do 3/4 rurky ak niej strasne zanesena ci?

Tohle je zajímavý nápad, dělal jste to někdo prakticky protáhnout nové Alpex trubky starými trubkami? Chystám se na rekonstrukci cca 40let starých rozvodů vody dělaných z pozinkovaných fitinek + černých plastových trubek 3/4 a využít ty původní trubky není špatný nápad.
Celeron

#36 Příspěvek od Celeron »

Ty roury budou za 40 let tak zarostlý, že do nich nic nestrčíš. Já měl po stejný době v 3/4 trubce dírku jen asi 8 mm.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“