Kterej olejovej kompresor?
Moderátor: Moderátoři
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Ale k thematu, přidávám fotky aspoň z telefounu. Na světle sem si všim samolebky na spínači, tak je to aftermarket čína. A s kolečkama sem to taky zakřik, jedno je asi píchlý, dneska už bylo zase prázdný…ale zase by možná šel vyměnit jen ten manometr od redukčního ventilu, ať se to nemusí měnit celý, je tam zase na závitu.
Předpokládám že ten odlehčovací je to nalevo? Má smysl to zkoušet čistit? V manuálu píšou že vyčistit nebo vyměnit…
Behemot píše:Předpokládám že ten odlehčovací je to nalevo? Má smysl to zkoušet čistit? V manuálu píšou že vyčistit nebo vyměnit…
Na tý spodní fotce je na výstupní rampě úplně vlevo tlakovej pojišťovák ale připadá mě, že je nějakej vykuchanej. Normálně by tam mělo být ouško na odzkoušení, zda funguje. Ale možná je jen jinej když je to na 10 barů, na tom odkazu rampy, co jsem dával já je jen na cca 6 barů.
Odlehčovák je kombinovanej s tlakovým spínačem. Když je kotel prázdnej, tak tlak chvíli utíká a pak to přestane. Jeden tlak se bere přímo z kotle na výstupní rampě a druhej tlak se bere tou slabou trubkou z výstupu kompresoru. Jak je ten mosaznej váleček z boku na kotli, co přes něj jde výstup z kompresoru do kotle, tak v něm by měl být pružinovej ventil kterej se otevře až po dosažení nějakýho tlaku v trubce od kompresoru. Bývá na něm vymačkaný sedlo. Zkus se do něj kouknout. Ten tlakovej spínací ventil bych nerozebíral, mě se to nikdy nepovedlo vrátit do zcela původního stavu zapínacího a vypínacího tlaku. Všecko to bývá vevnitř dost zasyflený olejem a emulzí, někdy reznou i "nerezový" pružinky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!