Obraz C110ST

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MetalGod

#31 Příspěvek od MetalGod »

Ále, myslím si, že zdroj, ikdyž má zánovní elyty (nový axiály jsem nesehnal a drátovat to...), tak je furt měkkej.
Tím dochází i ke kolísání VN, rozostřování (ten potenciometr ostření mám nadoraz- do ostření jde maximální napětí) a k nestabilitě rozměru obrazu.
Tudíž si myslím, že až tam dám ten odpor (přísavku nemám a nevím, čím to mám izolovat), tak se obraz místo toho, aby se se zvětšujícím se jasem scvrkával, tak se bude roztahovat- proto ji tam chci dát až pak- možná ani nebude potřeba.
Je to velká škoda- obraz je jako víno.

Fakt nechápu, proč se v Tesle dělaly jen axiální elyty.
Kdyby tam byly jen radiální, co by se ušetřilo místa a možná by ta televize byla levnější (nebyly by potřeba tak velký desky).
Za komančů byla prej pěkně drahá- podle OldRadia prej stála 15200 kčs- na tu dobu pěknej balík.
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od urbanek »

metalgod píše:Fakt nechápu, proč se v Tesle dělaly jen axiální elyty.
Kdyby tam byly jen radiální, co by se ušetřilo místa a možná by ta televize byla levnější (nebyly by potřeba tak velký desky).
Za komančů byla prej pěkně drahá- podle OldRadia prej stála 15200 kčs- na tu dobu pěknej balík.

Náhodou ty velký a přehledný desky jsou super (proto mám rád tyhle starý televize)... narozdíl od těch dnešních kde jsou spoje tak blízko sebe a k tomu tisíce propojek... a do toho všeho ještě SMDčka - aby se v tom prase vyznalo.
15200 byla sice pálka, ale i dnes se dá koupit televize za 150 000, což těm tehdejším patnácti tisícům odpovídá. Rozdíl je jen v tom že stodesítka funguje ještě po 20ti letech jak nová, kdežto u těch posledních výkřiků módy můžem být rádi když přežijí záruku.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“