Máš pravdu, zamotal jsem se do toho, opravdu je max. výkon, který jsou USB porty papírově schopny dodat do zátěže, roven 120W (10 x 2,4 A x 5 V).
A na důkazy se vykašli, já svoji chybu umím přiznat
Dobrou...
Moderátor: Moderátoři
Protože to napětí bylo historicky používaný právě pro napájení obvodů s tranzistoro-tranzistorovou logikou a mělo poměrně přesně určený parametry - pro kvalitní napájecí zdroje to znamenalo dodávat 5V pro napájení logickejch obvodů s tolerancí maximálně ±5%, i když "vojenská" řada švábů 54xx připouští mezní odchylku napájení až ±10%. A jestli se nemejlím, kvůli vzájemný kompatibilitě se ty požadavky na napěťovou hladinu +5V od těch 60-70. let nezměnily. Takže "+5V ±5%" je pro mne furt totožný co "+5V TTL".masar píše:V tomto případě bych Michala nepodezíral z neznalosti fyziky, ale spíše jen z nepozornosti. Ale zajímalo by mě, proč EKKAR používá ve spojení s nabíječkou zkratku TTL. Snad ne kvůli "Transistor-Transistor" logice elektroniky nabíječky nebo nabíjených zařízení? (pokud není součástí nabíječky foťák s Through-the-lens technologií). Že by to bylo jen další obohacení EKKARova slovníku, nebo slepé přebírání obchodnické terminologie? Či?...(jak krásně říkají slováci)
Také by mě zajímalo, proč ve spojení s výkonem ss proudu používá jednotku VA? Že by si povahou toho výkonu nebyl tak docela jist?