masar píše:...jsi chtěl něco jiného, než poradit s problémem?
Ne. Proč? Chtěl bych pomoc nejlépe tak, že bych sehnal nový ND za cenu, za kterou jsem viděl podobné kusy od jiných firem (např.168Kč). To by bylo terno! Nebo jsem očekával od někoho, kdo se s podobným peroblémem setkal, že mi poradí jak to opravit. (ale ne např. svařovat stěnu 2mm výrobku z termosetu)
.masar píše:...některé věci nechápeš, tady není pochyb (viz např. samovolné změny směru otáčení a pod.)
Je to opravdu možné aby se samovolně změnil směr otáčení motoru?
masar píše:Ostatně, při opačném běhu by mohlo dojít k havárii, protože oběžné kolo je na hřídel upevněno závitem.... - není na vině té praskliny právě ta havárie, zaviněná opačnými otáčkami? Při ní totiž hřídel vytlačuje střed kola do venturiho trubice...
Tak to jsem opravdu nepochopil. Je opravdu možné, aby se za provozu jednofázový asynchronní motor s rozběhovým kondenzátorem, sám od sebe začal točit opačně? Jak píšeš? A pak po rozebrání a při fyzické kontrole se zase točil správně? Tak to je pro mne opravdu science fiction. No ale jsem jen začátečník.
masar píše:Nesmysl to možná je, ale ne kvůli "účelu" čerpadla.cirus píše:Zaslepit venturiho trubici je nesmysl. Tím by ztratilo čerpadlo svůj účel.
pokud by zaslepení venturiho trubice (jak doporučuješ) na účelu čerpadla nic neměnilo (nasálo vodu ze studny z 6m a vytlačilo je kohoutku v koupelně ve výšce třeba jen 5m). tak by bylo třeba to oznámit na https://www.einhell.de/de-de/services/kontakt.html a určitě bys dostal odměnu za inovaci jejich výrobku. Nebo naopak by měli vztek, že si jim zmařil kurvítko, které do čerpadel montují, aby si uživatel za pár let musel koupit čerpadlo nové.