A jsi si jistý, že to právo máš i v případě, že tě prezident navštíví u tebe v domě a proto musíš pustit na svůj dvorek tlupu novinářů, aby jiný "sinclair" měl neustále přehled o zdravotním stavu tvého hosta? A nebo budeš upřednostňovat právo na rozhodování o tom, kdo na tvém pozemku může být?sinclair píše:...Jako občan této země i jeho volič, mám právo vědět, jak na tom prezident této země zdravotně je...
Čeho (koho) by stálo za to se zbavit ...
Moderátor: Moderátoři
Zdravotní stav a funkční způsobilost nejvyššího představitele kterékoli země je věc veřejná. Takže i tady, u nás.
Zajímavé přitom také může být, že privátní ČTK fotit mohla, kdežto kdokoli jiný ne.
Co mi ale vadí naprosto zásadně, je chování nejen jeho, ale hlavně té squadry okolo něj. "Zlými muži" počínaje a šíleným mluvčím konče.
Filmaři by to asi nazvali hořkou komedií.
Myslím to tak, že o tom, jest-li vpustíš na svůj dvorek nějaké novináře, rozhoduješ ty jako majitel a soukromá osoba, bez ohledu na významnost tvého hosta. Při příjezdu i při odjezdu. Je to tvoje právo a žádný "sinclair" ti ho nemůže upřít.sinclair píše:Myslíte to Jaroslave tak, že při příjezdu té návštěvy by mi to nemělo nijak vadit, ale při odjezdu už ano?...
Na informace o zdraví prezidenta máš právo v rozsahu daném zákonem a můžeš ho uplatňovat zákonnými prostředky. Snad jsem to napsal srozumitelně.
- tomasjedno
Kdyby už nic, tak je to všechno neskutečně nedůstojné pro zemi, její občany i jeho samotného.
Každopádně, uvidíme to sami toho 28. října. Pokud z té ceremonie poběží přímý přenos, jen líp.