Invertor za litr
Moderátor: Moderátoři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To, že sem fredis dal odkaz na něco, co ho zaujalo a nedal to do "správného" chlívečku mě nijak nevadí.
Daleko víc mě irituje, když si někdo přečte článek na Seznamu a nacpe odkaz sem, jakoby ostatní neznali Seznam.
Hlavně je jim ale naprosto u prdele, co bude /co do bezpečí/ s uživatelem či jeho domovním rozvodem. Nálepky zkušeben a CE tohle řeší bezezbytku? Tou nálepkou a zfalšovanou certifikací to bude bezpečné?
Taková "firma" si pak může dovolit i evidentně lhát v technických parametrech, falšovat osvědčení třeba zkušebního/certifikačního institutu TÜV, protože každému BFU je to jedno.
Měl jsem v rukou už hodně nebezpečných výrobků, které už z podstaty své konstrukce i provedení žádný z nalepených certifikátů dostat nemohly.
Ale bylo to na nich všecko nalepený v řadě, nejmíň šest-sedm značek věhlasných zkušeben. Všeho jen do doby, než se něco stane.
Proč dovnitř montovat nákladné odrušení, když to funguje i bez něj?
Tedy zbytečné, bum, ušetřeno pět dolarů za tlumivky a kondenzátory.
Že to bude zpětně šlehat do zaneřáděné sítě další rušení jak hrom, je nám jedno. Nám to svařuje a Vašich tisíc korun jsme dostali. Nashle u dalšího šmejdu.
Proč zajišťovat krytí aspoň IP44, třebaže se dá předpokládat, že oblouková svářečka asi nebude pracovat zrovna v obýváku?
Tohle by mě zrovna zajímalo nejvíc - nakolik bude tohle zařízení, s daným přívodem a napětím nad 50V proti zemi bezpečné ve venkovním prostředí, kde se jeho použití dá předpokládat?
- elektrosvit
A protože bych pokládal ten litr za spláchnutý do hajzlu /litr za pěknou krabici se mi zdá dost/, tak ještě nějakou chvíli zůstanu u 12-odbočkového rozptylového trafa. S usměrňovačem z paralelních alternátorových diod KYZ61/66 a s tlumivkou na jádru EI50x70.
Jistěže, váží to celé něco okolo 45kg a je to plechová bedýnka na kolečkách. Ale nemá se v tom fakticky co posrat, nemůže mi to ublížit, nic to neruší a vaří to jak víno.
O těch inzerovaných 200A a 9,6kVA z jedné fáze si myslím svoje.
Jen se divím, že se takovou mrdkou vůbec zabýváme na EB.
Tedy na webu, kde většina návštěvníků umí počítat a jsou obeznámeni s tím, co asi od rejžáků dostanou za pouhý litr.
Dozajista to podle termita bude normální, moderní, bezpečná a spolehlivá "elektronika".
Co s tím výstupním napětím naprázdno? Nic?
Moderni invertory se spoustou funkci jsou uplne jina liga nez trafak.
Samozrejme s touhle cinskou srackou se srovnavat nedaji, ale i ta ma sve misto a i diky ni zas o chloupek zvysim produktivitu prace, takze dik za tip.
Ten rejžák tam těch 220V nenapsal asi pro nic za nic. Kdyby byl opravdu univerzální, napíše tam i ta hloupá rejže třeba 210-240V, jako bývá na jiných výrobcích. Pro 240V sítě se i do jiných výrobků montují třeba jiné varistory, jiné transily, jiné elektrolyty a možná i polovodiče, na vyšší špičkové napětí.
Na 220V síti si můžete ještě dovolit třeba varistory 250V, ale na 240V síti už ne, musíte použít nejbližších 275V a i to bude možná málo.
Totéž pracovní napětí elektrolytů - nejspíš bude nějaký rozdíl v ceně elytů na 350V a na 400V. Ten je i tady a u dobrých obchodníků, jako je ing. Hlávko - Ecom.
To není slovíčkaření, ale podsouvání. A toho jsi se dopustil ty.sinclair píše:...Neslovíčkařte prosím, Jaroslave...
A kromě toho:
220V+(0,15*220)=253V
230V+(0,1*230)=253V
Tak jaký tam dáš varistor?
Co ten zbytek? Udaný příkon 9,6kVA, o pár řádků níže je proud 16A, napětí naprázdno přes 60V, dvoužilový přívod a další pičoviny, třeba těch 200A.
Jedno za druhým zkus vysvětlit. Třeba jakým způsobem by bylo možné přes 16A zásuvkový jistič protáhnout 9,6kVA u SVÁŘEČKY.
Nejde o impulsní odběr řádu desítek ms, na které jistič nestihne reagovat, je to svařování.
Koupíš třeba 128MB flešku s vědomím, že má střeva jen 64MB?
Kupuješ si svářečku 200A a přitom víš, že kvůli síti stejně nedá víc, než třeba 80A?
Je to furt tentýž princip, který ale nemají seriózní firmy zapotřebí.