passion píše:Postavil som tento z odkazu, napájam s tým dvojradový plot dĺžky cca 130metrov (čiže 2x130) okolo krumploviska proti divej zveri a kope to poriadne. Indukčnú cievku mám čo mi ostala z Jawy 350 638, keď som do nej dával vape. Je ale dôležité, aby si nemal zvody do zeme cez vyrastenú trávu a mal kvalitne odizolované držiaky VN pásky na kolíkoch. Ináč energia kopanca rapídne klesá. To už potom naozaj treba niečo s vyššou energiou.
http://paja-trb.cz/konstrukce/ohradnik.html
A už ho pochopte, chce to čo najlacnejšie pre svokra. Najlepšie zadarmo. Kto nezažil, nepochopí.
Přesně tenhle jsem dnes postavil, ale podle rady jednoho elektronika jsem tam nedával kondenzátor C4- prý je zbytečný. No- funguje mi to, ale napájal jsem to zdrojem co jsem měl 12V 3A 30W ale bohužel po chvíli nevydržel a odpálila se na něm pojistka, nahradil jsem ji jinou o cca 0,5-1A silnější, ale zdroj se odpálil po chvilce úplně celý.. Připojil jsem tedy zdroj 12V 5A, ale ten se odpálil také. Po napojení na počítačový zdroj se zdroj hned vypne.
Kostru na jiskření beru z kolíku v zásuvce- zemění, ale nevím jestli to není špatně..
Možná to budu muset napájet jen z autobaterie.