Vyplatí se Pepovi tohle?
Moderátor: Moderátoři
Zajímavý třeba je, že podle statistiky výroby FVE je duben a květen stejně výkonnej jako červen a červenec, i když je doba osvitu výrazně kratší ale teplota je nižší než červen a červenec kdy je doba osvitu mnohem delší ale teplota je zase mnohem vyšší.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ta diskuse je tu jaksi "navíc":wink:
nevím jestli není dostupná rovnou fólie se selektivní vrstvou, tedy dichroické zrcadlo, ale nevím do jaké míry se tím ochudí energetická výtěžnost panelu. Určitě přeměňuje i blízké IR na elektrickou energii, nehledě na to že při menší než 100% konverzi ho i viditelné světlo ohřívá.
Olchor píše:V létě bývá u nás na panelu běžně 60°C.
Přidej. Vloni jsem naměřil Raytecem 82°C. A na to chlazení aktivní plochy obyčejnou vodou radši zapomeň, mapy z odparu nejde skoro ničím vyčistit. Panely se kvůli tomu myjí demineralizovanou vodou. Vzhledem k její ceně je i to mytí docela drahá záležitost. Spodní chlazení je málo účinný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Není to tak dávno, co chtěl velkoryse chránit kmitačku repráku měřením její teploty. Bílí heteráci obvykle hlídají příkon do cívky na straně zesilovače, ale to nebylo to pravé ořechové. samec asi nechtěl zesilovač omezovat v rozletu a tak to vzal z opačnýho konce.
Áno a hrdo sa ktomu priznávam, že hľadám netradičné riešenia a rád staviam veci na hlavu. Ale v tomto prípade si dovolím oponovať. Teplota totíž nie je príkon. Teplota je integrálom príkonu v čase. Obmedzovať príkon konštantným limitom nie je veľmi praktické. Takže vpraxi je zosolňovač schopný dodať trvale sínusový výkon, reproduktor je schopný trvale prijimať hudobný príkon a limitom je pravdepodobnosť dobrej vôle dídžeja, že bude hrať hudbu a nie sínusy alebo niečo horšie. Navyše som chcel meranie teploty cievky použiť aj pre nejake meracie systémy, v ktorých je ťažko hovoriť o hudobnom príkone. Ale prešla ma chuť, a zavalili ma iné starosti a nápady, takže to skončilo v šuflíku medzi ostatnými nedokončenými projektami.sinclair píše:On je samec takový průkopník slepých ulic a myšlenkový revolucionář v jednom.
Není to tak dávno, co chtěl velkoryse chránit kmitačku repráku měřením její teploty. Bílí heteráci obvykle hlídají příkon do cívky na straně zesilovače, ale to nebylo to pravé ořechové. samec asi nechtěl zesilovač omezovat v rozletu a tak to vzal z opačnýho konce.