DVD hyundai DV5X306 připojení na TV

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#31 Příspěvek od kokun »

markoni píše:existuje vůbec nějaký standart v těchto kabelech a konektorech nebo ne to znamená "každá ves jiný pes"

... existuje nějaký standart nebo ne ?

Dva odkazy jsem ti už dával:
kokun píše:
markoni píše:Ta redukce viz úvodní obrázek je originál od samsungu a na té TV to taky tak dělá ,že by samsung dal jako příslušenství smršený kabel !!!
Redukce nebude správná, pokud jsi správně "prozvoňoval" (barvy neodpovídají) - viz např. taky AV kabel z GME - (mj. takový lze použít taky).

markoni píše:Pochopitelně to jsem zkoušel a nic ,ale jak zapojím jen video čili žlutý tak ani obraz mě nejde musím dát i jeden audio kabel :twisted:
Zkus na DVD prohodit mezi sebou cinche: Bílý a Žlutý :wink:

Tady máš zapojení Jacka taky:
Obrázek

, ale zřejmě to bude jako s tím "psem" - tady je třetí:
Obrázek
A tady další:
Obrázek

- taxi vyber 8O :(

Problém vidím jen v zapojení té GND - ostatní by nebyl problém prohodit mezi sebou, bez ohledu na barevné označení :(
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od markoni »

Mě teď napadlo propipat zadní část přijímače a kabelem stínění a to je dobře , o to víc nechápu proč když vystřídám všechny tři cinsh tak nejde video na jednom s nich 8O že by to bylo v nastavení toho přijímače ?
kokun

#33 Příspěvek od kokun »

markoni píše:Mě teď napadlo propipat zadní část přijímače a kabelem stínění a to je dobře ,...
Máme to chápat tak, že stínění kabelu je propojeno s tou kostrou přijímače?

Dle tvého obrázku
Obrázek
by zem (GND) byla zapojena stejně, jako tady:
Obrázek
a VIDEO signál by potom měl být na bílém Cinchi.
Anebo červeném, jako tady:
Obrázek

markoni píše:... , o to víc nechápu proč když vystřídám všechny tři cinsh tak nejde video na jednom s nich 8O že by to bylo v nastavení toho přijímače ?
Toto je potom záhada. V nastavení přijímače (si myslím) to nebude.
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od markoni »

kokun píše:
markoni píše:Mě teď napadlo propipat zadní část přijímače a kabelem stínění a to je dobře ,...
Máme to chápat tak, že stínění kabelu je propojeno s tou kostrou přijímače?

Ano
Kremik

#35 Příspěvek od Kremik »

markoni píše:o to víc nechápu proč když vystřídám všechny tři cinsh tak nejde video na jednom s nich

Video má jít jen na jednom, ne na dvou. Z uvedeného popisu je zcela zřejmé, že videosignál taháš přes audiovýstup DVD, přes audiovstup telky neprojde.
Jako první bych propípal tu redukci. Pokud je zapojena opravdu tak, že stínění cinch konektorů je u všech vzájemně propojené s třetím pinem na jacku (počítám od špičky), jak je tu na několika snímcích zobrazeno, je jasné, že TV má GND jinde, tedy v dutince jednoho ze tří cinchů redukce!
Videosignál tedy musíš přivést do dvou dutinek, zem na redukci zůstane nezapojena.
Máš jenom tři kombinace, v jedné z nich bude mít telka dobrý obraz (bez připojeného zvuku!) a zvuk na telce nebude vrčet.
Jakmile se dostaneš do této fáze, už to bude jednoduchý. Jedna z těch dvou dutinek je zem, druhá video in. To už určíš snadno. Zbylé vodiče, tedy jedna dutinka a stínění jsou audio vstupy L a R.
V tom už se zorientuješ a kabel si upravíš nebo vyrobíš.
Hodně zdaru :wink:
markoni
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od markoni »

Tak jsem s tím tady zas :( ale potřebuji opačné řešení a to s apebox c2 4k combo do videa viz příloha jeden kanál zvuku mi jde ale video ne,zkoušel jsem video vstup na videorekordéru kombinovat všechny dutinky na redukci udělal jsem si takový přípravek viz příloha kde je chyba ? díky
Přílohy
IMG_20200917_194457.jpg
IMG_20200917_194457.jpg
IMG_20200911_16271.jpg
IMG_20200911_16271.jpg
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “