mrazák do garáže, jaký koupit

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

Rodicia maju chladnicku od tejto firmy, akurat so znackou Eurotech. Minimalne 15, ak nie aj 20 rokov. Ticha a funguje. Takze to nebude uplny odpad :D
MiraSt

#32 Příspěvek od MiraSt »

Takže... Zima je tu. Co jste si koupil za mražák do garáže a mrazu?
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
_luky_

#33 Příspěvek od _luky_ »

Uložil jsem to k ledu a vrátil se k tomu minulý týden. Přebytky ze zahrady budou až za půl roku, takže není kam spěchat. Psal jsem to Philca, že mají -15°C uvedeno jen u truhlicových a potvrdili mi to. Nemají žádný šuplíkový do -15°C a zároveň mi moc neprozradili, co je tam jinak.

Ještě jsem studoval další výrobce, ale na nic podstatnýho jsem nepřišel. Asi nikdo nedává mrazák do garáže a nebo to prostě neřeší.

Když to shrnu: Jediné šuplíkové mrazáky výrobcem určené do nevytápěné garáže je Liebherr.
MiraSt

#34 Příspěvek od MiraSt »

Tak mají pravdu, že se mražáky nedávají do mrazu. Ale můj obecný názor je ten, že chlad jenom prospívá když mám zjištěné jak kompresor hřeje když běží při pokojové teplotě. V chladu by tak nehřál protože nepotřebuje tak dlouho běžet vzhledem k okolní teplotě. Jinak s tím zkušenost žádnou nemám tak ať mě neberete za slovo.
Můj strejda ho měl celý rok na verandě, kde v zimě mrzlo až praštělo a v létě tam byl hyc. Byl to pultový Calex. Takový malý s hnědým víkem. A přežil hodně dlouho. Taky jsem ho měl a ještě výhodně prodal když začal být malý jak přišly děcka.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Maxipes_

#35 Příspěvek od Maxipes_ »

Omlouvám se za OT, ale schválně jsem se šel podívat na štítek lednice. Je to Calex 355 nahoře lednice, dole mrazák, dva samostatné okruhy se dvěma kompresory, je stará 31 let, měla zatím dvě stejné poruchy, zlomené kontakty v termostatu (asi 240 Kč jeden, né že by přestala chladit, ale pak měla mrazák i nahoře) a spálila se žárovka, dal jsem tam LEDkový světelný zdroj, ten už asi vydrží navždy, protože se nikdy neohřeje. Jinak stále funguje, asi by mi dost vadilo, kdybych musel kupovat každých pět let novou.
_luky_

#36 Příspěvek od _luky_ »

Dneska dorazil mrazák. Tak na konci zimy se uvidí :-)

Vybral jsem Liebherr GP 2033.

Kdybyste to někdo kupoval, tak existuje dodavatel, co má dopravu za 0Kč.
MiraSt

#37 Příspěvek od MiraSt »

Neuvidí. Zima potažmo mrazy, skončily.
DALIBORSON134

#38 Příspěvek od DALIBORSON134 »

Mražák do garáže - pokud je standartní teplota garáže - tolerance minimál...17 stupňů to je max... Není problém...
Avšak co mrazit v garáži....pokud není místa doma tak ok., stav., Doporučuji mražák na Suchý led ...- nemusí se odmražovat a doporučuji kompenzovat jalový proud - který je v el. motorech běžný...Méně platíte...Platíte pouze jen a jen > za daný spotřebovaný proud...
Studenější garáž je lepší...pokud tam máte hyper zásoby papání....Zdraví Daliborson
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“