Přeznačení CYKY

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sr71

#31 Příspěvek od sr71 »

Má smysl skladovat pro další použití cca 30let staré Cyky kabely, které byly určeny ještě pro TN-C soustavu? Jsou to buď 2-žilové (černá, žlutozelená) nebo 4-žilové (3fáze+žz). Myslím použití např. toho 4-žilového po přeznačení jedné fáze na modrou pro standardní zásuvkový nebo světelný okruh (dle průřezu) s tím že jedna žíla by v kabelu zůstala nevyužitá - s tím by podle mě žádný problém, ani v nové instalaci, být neměl. U toho 2-žilového je asi použití i po přeznačení dnes dost omezené, tam bych to viděl že je odvezu do sběru.
ZVUK2000

#32 Příspěvek od ZVUK2000 »

sr71 píše: U toho 2-žilového je asi použití i po přeznačení dnes dost omezené, tam bych to viděl že je odvezu do sběru.
Např. 100V ozvučení. Tam se na barvy nehraje :)
termit256

#33 Příspěvek od termit256 »

Hod to na bazos, nejspis to prodas za vic jak ve sberu.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Zapoměl jsem napsat, jak to na podzim dopadlo s přerušeným špagátem do termostatu. Kámoš z ČEZu našel přerušení kabelu pomocí rázovýho generu a hledače. Bylo to jak jinak vedený jinudy než tvrdil majitel baráku. Kabel byl střihlej přesně v místě napojení pozdější přístavby domu. Při rekonstrukci na zlom dali perlinku a zatáhli lepidlem. Vysekal jsem tam kapsu pro KO100 a všechny žíly ve zlomu spojil přes krátký mezičlánky wagovkama.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“