Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
Zpětnej ventil u fitru je sice krásná věc, ale neřeší odtok oleje ze všech tlakovejch členů po zastavení motoru - řeší jen zabránění vyprázdnění filtru a hlavního výtlačnýho kanálu, aby jejich naplnění čerpadlem netrvalo minutu, ale aby stačilo jen těch mnou uváděnejch pár vteřin na "dotlačení" - pořád ale prvních pár vteřin motor běží jen "na zbytkovým filmu" z předchozího běhu a v ten moment, hlavně při nižších teplotách hraje ten rozdíl mezi 5W- a 10W- podstatnou roli.
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
Chci si nechat objednat čidlo teploty, nechat vyměnit kosti, ty klepou fest ( doufám že to nebudou čepy ) a nechat vyměnit lanka ruční brzdy.
Naskytl se ovšem problém, kterej mi včera oznámila kolegyně z práce. Nesvítí couvačka.. Vyměnil jsem žárovku a stále nic... Včera, když jsem měl pracovní popojíždění jsem si všiml, že při zařazené couvačce a stojící převodovce žárovka nesvítí, ale jak jde spojka do záběru, tak se žárovka rozsvítí, při povolení spojky zhasne...
Další poznatek byl ten, že když jsem jel v pátek a v sobotu do práce, tak čistě po studeném startu se na pár sekundu ozvalo takový divný kovový zvuk.. Nikdy předtím to nedělalo... Palivové čerpadlo bych vyloučil, to se nachvíli zapne při otevření dveří řidiče a je tiché a při chodu motoru je též ok... Že by ložiska alternátoru ?
Nevím... Bojím se, že ten spínač zpátečky udělal nějakou paseku v převodovce.
PS: Když vyměním převodový olej, stichne samotná převodovka ?
Olej je ještě původní. 10 let a 180 000 km.
Předem díky za nápady... Hezký den.
- tatramacek
- tatramacek
To klepání je dle některých lidí způsobeno volnoběžkou altíku, přemýšlel sem i nad spojkou. Klepání se za tepla objevuje hlavně v tahu a je slyšitelné cca od 1500 ot. A jeho tón je závislý na tom, jak je sešlápnutý plynový pedál. Nic, už mne nebaví tady takto řešit nějaké teorie... Jedeme do servisu...
- tatramacek
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
Atlan píše:By ma zaujimalo co stym autom robite. Mam 172tkm. Zdvihatka neklepu, tycky stabilizatora a vsetky capy povodne. Na 70tkm vymena oleja v prevodovke. Za chvilu budem menit znova pri najblizsom servise.
Sorry, s těmi tyckami stabilizatoru ti nevěřím ani kdyby ses zde stavěl na hlavu. A za druhé, co máš za auto. S Ibizou sem dnes porazil 192000km. Preferuji prevenci, než aby se něco posralo
- tatramacek
a druhou v Auto Štancl ( před kat 2000kč )
http://www.autodily-stancl.cz/elektroni ... 55-kw.html
Ceny si myslím, že jsou ok. Dle diagn jsou mrtvý ( napětí 0.44V -nepohyblivé ) Závada se projevuje hlavně za studena. Nepravidelný chod motoru, dusí se, když chci zjemna akcelerovat...
Dlouhodobý průměr mam 5.8 ltr. Půjde po jejich výměně ještě níž ? Otec mi tvrdil, že jezdil i za 5.3 až 5.5 ltr, když auto využíval. Já na něm najel už 47000 km. Děkuji za postřehy a názory