VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#316 Příspěvek od PotPalo »

Hlásim chybu. Odkazy v maili vyzerajú asi takto: http://192.168.5.121/viewtopic.php?p=1421655#p1421655 a samozrejme že nefungujú.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Karel_IV
Superadmin

#317 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 12 srp 2026, 08:16 vyzerajú asi takto: http://192.168.5.121/viewtopic.php?p=1421655#p1421655 a samozrejme že nefungujú.
Stačilo si přečíst můj předchozí příspěvek. Vše funguje jak má, teď jsem se podíval do odeslaných emailů.
Karel_IV píše: 11 srp 2026, 21:57 Omlouvám se, těm kterým přišel email s upozorněním na nový příspěvek, který odkazoval na lokální kopii fóra.
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
masar

#318 Příspěvek od masar »

Funguje to dobře, včetně opravy překryvu textu ve sloupci "Nedávná témata". :prst:
PotPalo

#319 Příspěvek od PotPalo »

Karel_IV píše: 12 srp 2026, 08:21...Stačilo si přečíst můj předchozí příspěvek. Vše funguje jak má, teď jsem se podíval do odeslaných emailů.
Som ho čítal ešte včera, Chrome a tak, ale táto časť o mailoch tam tuším nebola, alebo som to prehliadol (alebo nepochopil), ktovie. Oznámenie na mail prišlo v noci o 2:43. Nové maily už majú odkazy správne, vyzerá to byť funkčné. Takže všetko v poriadku.
Karel_IV
Superadmin

#320 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 12 srp 2026, 08:47 Som ho čítal ešte včera, Chrome a tak, ale táto časť o mailoch tam tuším nebola, alebo som to prehliadol (alebo nepochopil), ktovie.
Opravdu tam nebylo, přidával jsem to právě jakmile jsem omylem poslal upozornění z lokální verze. Omluva z mé strany
PotPalo

#321 Příspěvek od PotPalo »

Karel_IV píše: 12 srp 2026, 08:57... přidával jsem to ...
To sa zvyčajne ale napíše "edit: " a za tým nový text, aby to bolo vidieť že tá časť správy pribudla neskôr. Inak to človek ktorý správu čítal už predtým ľahko prehliadne. To edit je taký smerovník, tiež sa dá namiesto neho použiť napríklad text inej farby, alebo skrátka niečo čo upúta pozornosť na zmenu v už napísanom texte.
rnbw

#322 Příspěvek od rnbw »

Pri PDF prilohach je v HTTP hlavicke nespravny Content-Type:

Kód: Vybrat vše

Content-Type: application/octet-stream
Pri JPG je to OK.

Kód: Vybrat vše

Content-Type: image/jpeg
Karel_IV
Superadmin

#323 Příspěvek od Karel_IV »

Zrovna na to koukám, phpbb explicitně nastavuje application/octet-stream - záměrně pro všechny přílohy, mimo obrázků.

EDIT:
https://github.com/phpbb/phpbb/blob/2a8 ... d.php#L137
"Prosím neměňte to, je to bezpečnostní opatření"
eleferner

#324 Příspěvek od eleferner »

Tez chci podekovat tymu EB za prevod a modernizaci fora! V teto souvislosti bych se chtel zeptat na vec, kterou jste uz nakousnuli:
rnbw píše: 19 črc 2026, 14:27 Pri konverzii sa nezachovali ID vlakien a prispevkov? Keby sa zachovali, tak staci prepisat v prispevkoch linky z ebastlirna.cz na elektrobastlirna.cz
Dival jsem se, ze ID jsou zachovane. Ja obcas v prispevcich pouzivam odkazy na jine starsi prispevky, ze stejneho i jinych vlaken. Ale tyto odkazy stale vedou na stare stranky ebastlirna.cz, coz je matouci a casem prestanou fungovat. Planujete nejakym skriptem takove odkazy najit a upravit, aby vedly na elektrobastlirna.cz?
EKKAR

#325 Příspěvek od EKKAR »

Vzhledem k počtu takovejch odkazů a k tomu, že výhledově se počítá s návratem na starou doménu (tzn. doména tohohle fóra je braná jako provizorní), budou se spíš převádět současný odkazy směrovaný na doménu "elektrobastlirna.cz" na znění "ebastlirna.cz". Ale to všecko je otázka na dobu za půl roku, kdy konečně budeme moct jednat přímo s dědicem po Zdeňkovi Sehnalovi bez vlivu nežádoucího vměšování osoby, která se i přes soudní rozhodnutí o zplnoletnění dědice prohlašuje za jeho zákonnýho zástupce a brání mu ve výkonu jeho práv a povinností s poukazováním na jeho nedostatečnej věk.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
josef_novak

#326 Příspěvek od josef_novak »

Doména ebastlirna.cz je v držení Hilla. To se jedná o těch blábolech jako obsahu fóra?
Karel_IV
Superadmin

#327 Příspěvek od Karel_IV »

Josefe, není to takhle jednoduchý. Sice doménu aktuálně drží Hill, ale je veden jako správce - Vlastník je syn nebožtíka ZdenekHQ.

Od tohoto vlastníka bylo povoleno zkopírovat obsah fóra a přesunout jej na JINOU doménu, což jsme udělali. - důvod je neudržitelný technický stav starého enginu.
eleferner

#328 Příspěvek od eleferner »

masar píše: 06 srp 2026, 12:42 Smazat starý příspěvek autor nemůže už nyní a může ho pouze editovat a datum a čas editace jsou vždy uvedeny na konci příspěvku.
Chtel jsem editovat muj starsi prispevek, vytvoreny jeste na ebastlirna.cz, ale nezobrazuje se mi u nej prislusna ikona. Jde to pouze u prispevku, ktere jsem vytvoril az po migraci. Bude nekdy v budoucnu mozne editovat i prispevky z ebastlirna.cz?
Karel_IV
Superadmin

#329 Příspěvek od Karel_IV »

eleferner píše: 13 srp 2026, 18:07
masar píše: 06 srp 2026, 12:42 Smazat starý příspěvek autor nemůže už nyní a může ho pouze editovat a datum a čas editace jsou vždy uvedeny na konci příspěvku.
Chtel jsem editovat muj starsi prispevek, vytvoreny jeste na ebastlirna.cz, ale nezobrazuje se mi u nej prislusna ikona. Jde to pouze u prispevku, ktere jsem vytvoril az po migraci. Bude nekdy v budoucnu mozne editovat i prispevky z ebastlirna.cz?
Po diskuzi s Hillem jsme se rozhodli omezit úpravu příspěvků, starší 7 dní. Pokud je to nutné upravit, prosím požádej někoho z moderátorů.

EDIT: Můžete poděkovat jistým osobám, kteří mají za potřebuji ničit kontinuitu vláken.
PotPalo

#330 Příspěvek od PotPalo »

Fúha, totalita. To aby som sa sem bál niečo napísať.

Zpět na „Provoz fóra“