Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
- tatramacek
Amatérsky použitelný ÚČINNÝ protikorozní nátěry je od €urochujsajúzu zakázáno používat (jak suřík, tak Autex), takže zbejvá jedině nechat to na nějakým profíkovi lakýrovi a při sjednávání zakázky po něm požadovat, aby použil reaktivní protikorozní základovku = chemickou náhražku tý KTL. Bez tý chemo-kátéelky ať ti ani neleze na voči ...
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
EKKAR píše: při sjednávání zakázky po něm požadovat, aby použil reaktivní protikorozní základovku = chemickou náhražku tý KTL. Bez tý chemo-kátéelky ať ti ani neleze na voči ...
Jako konkrétní značku?
K diskuzi kolem motorového oleje používám od
http://www.olejspol.cz/ - Shell Helix Ultra 5W-40
Už > 15 roků. Ibiza 1,4 od roku 2000, následuje Ibiza 1,4 16V
Člověče Jaromíre, tohle ti nepovím - oni jak mají ti lakýrové každej svýho smluvního dodavatele těch nátěrovejch a dalších pomocnejch hmot, tak se to u každýho z nich jmenuje jinak. Ale když přijdeš k slušnýmu lakýrovi a tenhle požadavek mu řekneš, on bude vědět co ti má nabídnout. Každopádně to jsou základový barvy, který obsahujou (většinou) kyselinu fosforečnou a příměs jemňounce mletýho skla nebo korundu, případně jinýho zdrsňujícího materiálu - a často mají v názvu nebo pod ním napsaný "reactive primer". A co jsem kdy kde viděl, nemívají takovou tu rezavě hnědou barvu, na jakou jsme my dřív narození bejvali zvyklí u základovek, ani šedivou nejrůznějších odstínů - ale jsou po vytvrzení nažloutlý až okrový.jjilek píše:Přidám se s odstupem:EKKAR píše: při sjednávání zakázky po něm požadovat, aby použil reaktivní protikorozní základovku = chemickou náhražku tý KTL. Bez tý chemo-kátéelky ať ti ani neleze na voči ...
Jako konkrétní značku?...
- tatramacek
Pomohl mi tátův kolega z práce.
Samotné lakování se provedlo u mne v práci. Kolega na něj nacpal hodně plniče a poté barvu.
Před měsícem výměna ložiska levého předního kola i s kloubem - tisicihran nešel prý vyrazit - rez.
Jinak nás opět postihla závada EGR ventilu.
Koupen pierburg na škoda dílech, kde jsem zároveň vzal i ostatní ložiska kol. EGR jsem si vyměnil sám, po 5 startech kontrolka motoru zhasla. Vyčistil jsem i klapku a kamarád provedl výměnu zadních ložisek. Auto se opět těší plnému zdraví. Nájezd 233 400 km.
Spotřeba oleje cca 0.3 ltr / 10 000km.
Dlouhodobý průměr 5.8 ltr.
- tatramacek
Seátek nejspíše půjde z domu.
Má o něj zájem má kamarádka a já půjdu do něčeho jiného.
Chci se zeptat, co vše zařídit, vyřídit, udelat, aby byl Seatek v pořádku přepsaný atd.
A co udělat, aby druhé budoucí auto bylo v pořádku registrované atd. Děkuji za rady. H.
Jinak určitě velkej techničák, "malej techničák" = Osvědčení O Registraci Vozidla, při přihlašování vozidla na sebe občanku (nebo pas) pro prokázání svojí totožnosti.