Ohľadne toho dunenia. Mám reprák, ktorý si kope svoje i voľne na stole, niekde okolo 150 Hz. V stiesnenom priestore znie celkovo plochejšie, ale to svoje buší a buší. Vyriešil som to paralelným LC filtrom vrazeným do cesty napájania. Možno ho vymením. Poskúšam.
BTW, keď riešite tie parametre. Mne sa zdá, že keby som mal porovnateľné reproduktory, rovnako silný magnet, rovnaké QT, rovnaká hmotnosť membrány a líšili by sa len a len tuhosťou závesu, tak ten poddajnejší by si mal žiadať menšiu ozvučnicu, keďže by ho menej brzdil ten záves. Alebo by lepšie zahral basy v tej väčšej. To je otázka, v čom som sa pomýlil. Ď.
Duvsan píše:Napadlo ma preveriť osadenie výškača. Podložky pod ním neboli, ale degradujúci molitan a šróby boli asi narazené, nedržali závity.
Po oprave hrá rozhodne lepšie, ale istá "drevitosť" vo zvuku zostala a vadí mi. Či je v nej vatelín alebo nie je skoro jedno. A keďže chcem ozvučiť len svoju izbu a nie záhradu, tak ARN5604 vzhľadom na svoju veľkosť a služby, čo ponúka, taktrochu prestalo byť pre mňa zaujímavé.