Ukončení vysílání rádia Český rozhlas v roce 2021 na AM

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Osmdesat

#346 Příspěvek od Osmdesat »

Odpočítávacích písniček českých by se našlo. Jen hudební redaktoři v čro jsou natvrdlí nějací.
Hill
Administrátor

#347 Příspěvek od Hill »

A ty poslední minuty vysílání AM jsi nahrál?
Osmdesat píše:...Mám teď Dvojku a Žurnál na AM puštěné na Condoru. Konec si i nahraju...
Crifodo

#348 Příspěvek od Crifodo »

Koukám, teda slyším že na stařičkém T58 není ticho ale něco jako tádžický hiphop střídaný melodickou tatarsko-vietnamštinou, sice záznějem z generátoru souhlasí s 639 kHz ale na jiných rádiích k slyšení není. Takže to leze z KV rovnou do mezifrekvence s těma 154NU70. Asi to tam bylo každý ráno, ale Liblice to přemazaly.
mi-ro

#349 Příspěvek od mi-ro »

Kouknul jsem na FB v sekci "Přátelé AM" už je několik odkazů v MP3 na nahrávky z konce vysílání. A že to vypnuli, chápu. Předpokládám že v Liblicích byl určitě někdo s kamerou, možná i ČT která to zachytila. A pak už nebyl prostor pro nějaké neoficiality. V 00.00 CVAK. Pravděpodobně to brzy někde uvidíme.
..to bude jen ňákej odpůrek
lubos1961

#350 Příspěvek od lubos1961 »

Konec vysílání jsem nahrával - ČRo Dvojku, vysílač pro Ostravsko na 639 kHz ve Svinově na přijímači VEF206, lokalita příjmu Nový Jičín, očekával jsem nějaké důstojnější rozloučení.
Přílohy
Silvestr2021- 24h.rar
(273.79 KiB) Staženo 37 x
konosuke

#351 Příspěvek od konosuke »

Škoda, no...tuto stanici zachytila nejprostší krystalka s jednou diodou, cívkou
a otočným kondíkem, kouskem drátu venku a zem za rouru topení k tomu inkurantní
náušníky (2x 2000Ω) hrála i na telefonní, jo
když jsem po převratu sháněl slušný tuner volba padla na Sony s podmínkou
AM/LW no, povedlo se nakonec, což dlouhé neposlouchal téměř nikdy :(
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Osmdesat

#352 Příspěvek od Osmdesat »

Koukám, že konec na MW nahráli "všichni". Měl jsem raději nahrát konec na LW. Ale tam si myslím to taky utnuli jako vždy, bez nějakých oznamů.

Mám nahranou taky tu rosákovu hlášku o tom, že vysílání bude končit. Vlepili to vždy kolem 6. minuty po celé, po zprávách. Kecali tam tři minuty, i další moderátoři, několikrát se to opakovalo. Pak to utli uprostřed věty a přepli do normálního vysílání. Ten prostřih měli udělaný naprosto diletantsky.

Jinak co si vzpomínám, když ty vysílače jely ještě v plné síle, zdálo se mi vždy vysílání na LW (Hvězda) o krapet kvalitnější než to na MW (Praha).
Artaban001

#353 Příspěvek od Artaban001 »

Než ten vysílač zlikvidují - rozuměj rozeberou a zbourají, mohli by jej zpřístupnit, a to klidně za přiměřený poplatek veřejnosti k prohlídkám. K samotnému ukončení vysílání - ve skutečnosti o žádný konec nešlo, stanice vysílá dál. Zrušili jen vykrývač na AM, který stejně bral signál ze stejnýho zdroje, jako pro FM, nebo DAB. Takže jen sem tam upozornění, že se AM vypne a pak jen v plánovanou dobu stop. Proto ani nevidím důvod, proč by měla být nějaká "rozlučka" - možná se někde objeví reportáž z velkýho "cvaku", kdy vypnou hlavní deon a to je vše.
Osmdesat

#354 Příspěvek od Osmdesat »

Opět připomínám, že Radiokomunikace jako fyzický vlastník těch vysílačů a jejich příslušenství je komerční korporace, a že se k nim chová a bude chovat jako prostředku peněžního zisku. Pokud jim budou vydělávat, budou je udržovat a provozovat i v budoucnu. Pokud ne, zlikvidují je. Nejsou žádný dobročinný spolek, nebudou z toho dělat žádné muzeum, rozhlednu ani bandží džampigové věže. A při plánované demolici nebudou nic zpřístupňovat nadšencům k poslednímu nahlédnutí.
konosuke

#355 Příspěvek od konosuke »

Tak například, Vítkovické železárny (je to v Ostravě kdo neví) jsou dnes
industriálním skanzenem. Pro exkurze a to očumování, jestli podnik
na sebe vydělává to nevím...(jo taky některé zrušené šachty OKD)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Crifodo

#356 Příspěvek od Crifodo »

Artaban001 píše:Proto ani nevidím důvod, proč by měla být nějaká "rozlučka"

v minulých, ale ne zas tak dávných letech rozhlas v zájmu sebePR vždycky dbal na svou historii, na svoje začátky a to i (nebo hlavně) na hmotné rekvizity - kbelský stan, první mikrofony, první blattnerfony, první přenosové vozy, a samozřejmě i vysílače.
Liblický vysílač jim prvních 30-35 let vytvářel posluchače zásadně, dalších 20 let významně.
Od instituce která dbá na kontinuitu v historii i na pamětníky mezi posluchači bych tedy nějakou rozlučku/připomenutí čekal.
ČRo evidentně tu kontinuitu nemá, těch 600 nenažraných novodobých entit už jede v jiném hodnotovém světě. Možná nakonec i líp, když tihle tu historii neznečištujou, ať si zůstanou v těch svých DABech a 48 kbps streamech.
xsc

#357 Příspěvek od xsc »

I když vstupné tam není malé a návštěvnost je slušná, pochybuju, že to vydělá na víc než samotný provoz. Přitom investice do té vysoké pece, muzea a plynojemu byly značné. Důl na tom bude podobně, ale tam ty investice do zabezpečení stejně být musí ještě roky.
konosuke

#358 Příspěvek od konosuke »

Slouží též jakožto heavymetalové podium, Grave digger tam vystoupili, poprvé v ČR,
nebyl jsem no škoda... a to je podnik nadmíru výdělečný, že jo
Osmdesat

#359 Příspěvek od Osmdesat »

Tady je ta hláška, kterou včera cyklicky oznamovali konec na AM:
https://www.youtube.com/watch?v=99Pqca7cOt0
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#360 Příspěvek od Hubert_79 »

Že jste takhle neoplakávali konec analogové TV. Nebo ano?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“