Ukončení vysílání rádia Český rozhlas v roce 2021 na AM
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
Silvestr2021- 24h.rar- (273.79 KiB) Staženo 37 x
a otočným kondíkem, kouskem drátu venku a zem za rouru topení k tomu inkurantní
náušníky (2x 2000Ω) hrála i na telefonní, jo
když jsem po převratu sháněl slušný tuner volba padla na Sony s podmínkou
AM/LW no, povedlo se nakonec, což dlouhé neposlouchal téměř nikdy
Mám nahranou taky tu rosákovu hlášku o tom, že vysílání bude končit. Vlepili to vždy kolem 6. minuty po celé, po zprávách. Kecali tam tři minuty, i další moderátoři, několikrát se to opakovalo. Pak to utli uprostřed věty a přepli do normálního vysílání. Ten prostřih měli udělaný naprosto diletantsky.
Jinak co si vzpomínám, když ty vysílače jely ještě v plné síle, zdálo se mi vždy vysílání na LW (Hvězda) o krapet kvalitnější než to na MW (Praha).
- Artaban001
Artaban001 píše:Proto ani nevidím důvod, proč by měla být nějaká "rozlučka"
v minulých, ale ne zas tak dávných letech rozhlas v zájmu sebePR vždycky dbal na svou historii, na svoje začátky a to i (nebo hlavně) na hmotné rekvizity - kbelský stan, první mikrofony, první blattnerfony, první přenosové vozy, a samozřejmě i vysílače.
Liblický vysílač jim prvních 30-35 let vytvářel posluchače zásadně, dalších 20 let významně.
Od instituce která dbá na kontinuitu v historii i na pamětníky mezi posluchači bych tedy nějakou rozlučku/připomenutí čekal.
ČRo evidentně tu kontinuitu nemá, těch 600 nenažraných novodobých entit už jede v jiném hodnotovém světě. Možná nakonec i líp, když tihle tu historii neznečištujou, ať si zůstanou v těch svých DABech a 48 kbps streamech.
https://www.youtube.com/watch?v=99Pqca7cOt0