elektromobilita

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od Hubert_79 »

asi pěkný eurohujer Valdano píše:...

Tak to jsem hned klidnější. Budoucnost bude sluncem zalitá krása.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Valdano

#377 Příspěvek od Valdano »

Provozování spalovacích osobáků nebude rokem 2035 zakázáno, akorát jejich uvádění na trh a majitelům osobních spalováků provozovaným po roce 2035 začne EU postupně "utahovat opratě" v podobě různých daní a poplatků takovým způsobem, že postupem času bude mít na provozování byť dožívajících spalováků čím dál tím méně lidí až se to stane výsadou jen těch nejbohatších, kteří je budou udržovat a dále provozovat třeba i za 100 let, ale s takovými náklady, které budou pro běžného smrtelníka nepředstavitelné. :wink:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od Hubert_79 »

Mohu se tě, milý Valdano, na něco zeptat?
To, co píšeš je z tvé hlavy, nebo je to opsané někde z programů německých Zelených, nebo od našich Pirátů?
Děkuji!
DukeNuke

#379 Příspěvek od DukeNuke »

Hubert_79 píše:A jak chtějí řešit ti ekopošuci neelektrifikované tratě? To po nich bude jezdit vlak na baterky? Tak to potom jó...

Přesně tak: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/bat ... pravy_palj
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak to jsem na to tedy zvědav.
Chtěl bych vidět, jestli by to na jedno nabití vyjelo např. z Klatov na Železnou Rudu. Copak pak dolů, ale nahoru je to pěkný stoupák...
Valdano

#381 Příspěvek od Valdano »

Budoucnost nebude slunce zalitá a obávám se, že bude taková k čemu to všechno směřuje, ale strkáním hlavy do písku s tím, že tohle se přece nikdy nemůže stát to určitě nezmizí. Až čas ukáže co se bude v těchto ohledech dít. Vše zatím postupuje celkem jasným směrem a také se mi to nelíbí a rozhodně nejsem příznivcem zelených.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 05 led 2024, 20:20, celkem upraveno 1 x.
Celeron

#382 Příspěvek od Celeron »

Valdano píše:Záleží co si představujete pod pojmem N-ko?

No náklaďák. Jseš snad dost starej, abys ty osobáky prodávaný jako náklaďák N1 s možností odpočtu DPH pamatoval. Nebo né?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
TAKJAN

#383 Příspěvek od TAKJAN »

Ten Valdano je dobře zpracován. Jen víc takových :twisted:
Valdano

#384 Příspěvek od Valdano »

Ale houby s vocetem. Stejně tak mohu já napsat, že jsou dobře zpracování ti co tady strkají hlavu do písku a píšou odkazy na tendenční články. :wink:
Valdano

#385 Příspěvek od Valdano »

Celeron píše:No náklaďák.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že po roce 2035 bude v rámci EU zákaz uvádět na trh, a to včetně dovozu, auta do 3,5 tuny se spalovacími motory produkujícími CO2. Zatím je moc brzy na to hádat zda v té době budou nebo nebudou nějaké výjimky. Zkrátka až ta doba přijde tak se uvidí. :wink:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 05 led 2024, 20:39, celkem upraveno 2 x.
Cust

#386 Příspěvek od Cust »

Já měl mít hybrid, ale žena chtěla 7 míst v autě. No, buď +2 místa nebo baterky (+200 tis. Kč). Hmmm, byla by to pecka jezdit do 60 km bez benzinu. :-( Kamarád má Teslu, ale na cestu nad 600 km raději bere letadlo.
No, když jsem jezdíval do CERNu (autem přes Francii, abych nemusel řešit clo přístrojů ve Švýcarsku), tak tam a zpět to bylo skoro přesně 2000 km. Můžu říct, že asi to dobíjení baterek by mohl být asi ten nejmenší problém...
Tom82

#387 Příspěvek od Tom82 »

Já vždy Vaculíka uznával jako realistického a velmi znalého člověka, ale tady se profiluje snad jako člověk těšící se na dobu, kdy na silnicích bude méně aut, rychlé nabíjení bude velmi drahé a tedy jen pro VIP párkrát za rok, lidi budou pracovat hlavně homeoffice a na silnicích tak uvolní místa jen "dělníkům", co si nabijí eleauta akorát na cestu do a z práce domů...

https://www.youtube.com/watch?v=J_IYc5p ... C3%ADTesla
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od Hubert_79 »

Valdano píše:rozhodně nejsem příznivcem zelených.

No nevím. Ale to co píšeš je jak opsané z nějakého jejich hurá blábolu...
JirkaZ

#389 Příspěvek od JirkaZ »

No, Valdano má prostě takový svazácký jásavý vystupování, kde to sebral, to netuším.

Rozhodně nejde o kritika SESRu, spíš si myslím, že je to takovej ideovej agent náborář.

Ale třeba se pletu...

Mně osobně se z té samozvané drzorypácké sebranky v Bruseli opakovaně chce zvracet a nejhorší je to, že není alternativa.

Když budu volit czexit, tak si myslím, že to následně neustojíme. Bohužel nejsme Švýcarsko a dnešní svět je nemilosrdný boj kdo z koho.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Valdano

#390 Příspěvek od Valdano »

Hubert_79 píše:
Valdano píše:rozhodně nejsem příznivcem zelených.

No nevím. Ale to co píšeš je jak opsané z nějakého jejich hurá blábolu...

Z žádných zdrojů zelených rozhodně nečerpám a jsem příznivcem jaderné energetiky což by se žádnému zelenému mozku určitě nelíbilo.

JirkaZ píše:Když budu volit czexit, tak si myslím, že to následně neustojíme. Bohužel nejsme Švýcarsko a dnešní svět je nemilosrdný boj kdo z koho.

Naprostý souhlas. Pod to se klidně podepíšu.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 05 led 2024, 21:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“