Polovodičová archeologie
Moderátor: Moderátoři
Tady máš na výběr zda chceš BDéčko nebo 2Nkoransom píše:Já nevím, co furt máte s tím pajcováním. To není žádný pajcování, to je změna identity. 2N3055 se už od školy cítil být MJ15003. Tak mu pomohli, no. Na to má přeci přirozené právo.
(Zajímavý to bude, až někdo přeznačí 2N3055 na nějakej PNP darlington...)
Tohle jsem resil zhruba pred 10 lety, kdyz jsem hledal nahradu za kuproxidovy usmernovac v polskem UM-4:zdenoeddie píše: Dakujem. Z toho mi vyplyva, ze pri nahrade za Ge/Schottky kde je ubytok cca 3x vacsi, moze pristroj ukazovat nepresne. No to teda nic moc.
https://www.ebastlirna.cz/modules.php?n ... c&p=808476
Zmeril jsem charakteristiky nekolika Ge diod a vybral tu nejpodobnejsi, vysledky tam jsou prilozene v jednom prispevku. Ale i tak jsem musel upravit jeden odpor, aby merak ukazoval spravne.
To s tím JFET jsi myslel jak? Díval jsem se do datasheetu a má Ugs 0.5V. Pokud ho zapojíš jako diodu, tak tam těch 0,5V budeš mít stejně, ne?samec píše:Daj tam LSK170. Ten nemá prahové napätie. Usmerňuje od nuly.zdenoeddie píše:Dakujem. Z toho mi vyplyva, ze pri nahrade za Ge/Schottky kde je ubytok cca 3x vacsi, moze pristroj ukazovat nepresne. No to teda nic moc.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
No zajímavé, nad tím jsem se musel zamyslet.samec píše:Daj tam LSK170. Ten nemá prahové napätie. Usmerňuje od nuly.