Televízor.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ransom

#46 Příspěvek od ransom »

pocitujlasku píše:ransom: ale da. Ja mam 42" technika, stala smiesne peniaze, ale kedze u nas je tv len ako doplnok, tak to staci. obraz celkom fajn, ale ked som raz prepol na nejaky fashion tv, ci co to bolo a on vysielal 4K, tak som len cumel, aky bol zrazu krasny obraz. Ale jasne, tak, ako niekto je audiofil, tak je aj videofil a proste vidi aj to, co bezny clovek nejak nevnima.

Ano. Fashion. Specielně nasnímané studiové prostředí v HDR a vysokém rozlišení. Jenomže pokud si na tom pustíš film, který se odehrává za šera, ideálně v šedé, najednou máš místo jemných tónových přechodů pruhy a fleky. To samé, pokud pustíš nahravku v malém rozlišení nebo nedej bože starou VHS.
Ve tmě ti žádná LCD neudělá opravdu černou, ani s lokálním stmíváním. To dovede jenom stará plazma nebo OLED. Proto se v obchodech promítají speciální předváděcí videa, která zaujmou rozlišením, barevností a světlem. Problém nenastane u atraktivních video materiálů, ale právě u těch nejběžnějších. Což člověk zjistí až doma. Že sice má krásnou Fashion TV, ale nedá se koukat na archivní filmy.
pocitujlasku

#47 Příspěvek od pocitujlasku »

ano, ale mna len prekvapilo, ze ten samotny panel vie tak pekne vykreslit. od telky, ktora stala 150 eur som fakt necakal nic, aj tak tam pozeram bud programy pre deti, alebo nejake technicke relacie, kde fakt nepotrebujem vidiet ciste detaily a jasne farby.
No vidis, a tak si sa bal
MiraSt

#48 Příspěvek od MiraSt »

Tak já jsem v telce odboural všechno zpravodajství. Zbytek (dokumenty např letecké katastrofy) si nahrávám a sleduju ze záznamu. Ráno než jdu do práce při snídani a pak při obědu a kafíčku. V práci i doma na zahradě poslouchám ČR plus. V práci z tranzistoráku v kapse (nevypadne. Kapsa je zapnutá a nečouhá ani anténa. Signál je v SM kraji silný.) A na zahradě mám velké DAB. A taky ČR plus. Co potřebuju vědět si najdu na netu nebo mi to řeknou v tom rádiu.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“