Pomohl by mi kurz asertivity?
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Lukas-Peca píše:Kdybyste zakladatele vlákna znali osobně, tak byste tušili, že to nebude tak černobílé, jak uvádí.
Ja to tusil kdyz jsem psal, ze nachlup presne tyhle ukrivdene reci - jako pres kopirak slycham od nezamestnatelnych co mi posila pracak kdyz se jich zeptam proc skoncili v prechozim zamestnani. Tvrdi to jeden jak druhej - jako jeden muz
Hubert_79 píše:.. častý postoj "já jsem starý, všechno vím a umím a komu není 60+ mi do toho nemá co jakkoli kecat".
Keci v kleci.. Je mi taky 60+ a zdaleka nevím a neumím všechno. Ale kdyby ti měl mistrovat protekční fracek, kterýmu je o 25 míň a jehož jedinou kvalifikací je nějaká posraná sportovní škola s masérským kurzem, za to ale s egem tak obrovským, že si myslíš, že seš vlastně půlčlověk nebo tak něco, tak by tě to přešlo..
Z mýho pohledu více než 40ti letý praxe + bezpočet zkoušek je to prostě profesní nula. Takovej může tak akorát pást krávy, protože i jako fotbalista stejně uměl ho*vno..
To už říkala paní Maláčová (ČSSD) za své éry, že úřady práce, je ta poslední instance, kde hledat novou práci. Že tamní nabídky práce jsou ty nejméně atraktivní... A ona, že to tedy chce změnit (chtěla změnit).Paní na úřadu práce ...
2.
Potřebu umět manipulovat s lidmi mám, jak se říká jako prase drbání.
Tady bych řekl, že nejde o to přímo někoho manipulovat. Nebo si poměřovat, kdo má větší ego nebo funkci. Jde o to, že člověk A komunikuje se člověkem B, každý z nich má trochu jiné cíle a hledají výsledek - společné řešení. To může být win-win (oba z toho profitují), win-lose (jeden vyhraje, druhý tratí), nebo lose-lose (tratí oba). Četl jsem k tomu pěkné pojednání v AJ na coursera.org The Art of Negotiation.
Co já si pamatuju, tak to naše české školství je založeno na memorování nějakých pouček a tyhlety soft-skills se bohužel vůbec neřeší.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Život přináší nečekané rány . Nikdy jsem nedosáhl průměrného platu , takže nebudu mít ani průměrný důchod-ani zatím nwm , kolik jsem si za 46let práce nadělil . K tomu jsem si přiložil kluka na VŠ a ještě mám 23letou feldu . Musím to nějak řešit .
Tedy včera jsem byl pozdravit kámoše u Forchů v Kyšperku , je to hned darda . a to jsem měl jen 3 piva
- radioelectrum
termit256 píše:Ja to tusil kdyz jsem psal, ze nachlup presne tyhle ukrivdene reci - jako pres kopirak slycham od nezamestnatelnych co mi posila pracak kdyz se jich zeptam proc skoncili v prechozim zamestnani. Tvrdi to jeden jak druhej - jako jeden muzKdo s temito lidmi nekdy jednal mi to potvrdi.
1) pracák mi nabídl práci skladníka za 22 000 hrubého 30 km daleko, takže na pohovoru rovnou řeknu aby počítali s tím že si hledám jinou práci která mi bude více vyhovovat jak profesně tak i příjmem.
2) Některé pozice co nabízí pracák jsou pozice kde se v té firmě na tom místě vystřídá několik lidí za rok. To se ale při nástupu do té firmy nedozvím, a často ani při odchodu od nich. Jen jednou jedinkrát se mi stalo že když jsem po 3 měsících odešel po vzájemné dohodě z firmy tak mi jeden kolega při loučení říkal že jsem dobrej, že na tý pozici každej vydrží týden, dva, že celou zkušebku to vydržel přede mnou naposledy jeden před 3 lety a on to nevěděl a ted bude muset na firemním večírek donést dost drahou láhev protože na mne vsadil týden.
A ještě jedna věc. Na stejnou pozici vezmou člověka z pracáku za 30 000 hrubého, a na doporučení od jiného zaměstnance vezmou za 40 000 hrubého s tím že ten zaměstnanec získá ještě za doporučení další prachy. To vím protože mne do jedný takový firmy lanařil kámoš, ale pro mne to je daleko, a musel bych si tam najít ubytování takže jsem to odmítl.
Takže je to jako dvousečná zbraň , nejen že pracák nabízí "druhořadé" uchazeče o zaměstnání, ale i že uchzečům nabízí zaměstnání od "druhořadých" firem.
- radioelectrum