HP s W7 - přestal fugovat eternetový vstup.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#46 Příspěvek od xsc »

Zajímalo by mě, kolik jich přestalo právě po tom září být použitelných.
ransom

#47 Příspěvek od ransom »

Všecko šlape furt.
Jednu licenci W10 a jednu W11 jsem koupil a použil cca před týdnem. Ta W10 jen potřebovala novější verzi instalátoru než
co mi ležel doma.
Další dvě mi běhají několik let na notebooku a na HTPC. Ty asi tři co jsem dělal pro druhé, chodí taky. Nevidím problém.

Když se obraz instalátoru nasype na flashdisk v Rufusu a použije správné nastavení (jednoduché, zvládne to i analfabet), lze nainstalovat W10 nebo 11 v podstatě na cokoli. Zatím jsem nenašel stroj na který by to nešlo.

https://how2do.cz/navody/jak-vytvorit-b ... lash-disk/
xsc

#48 Příspěvek od xsc »

Jasně, že už zaregistrované šlapou dál. Mně spíš šlo o to, kolik těch starých čísel z Win7/8 muselo jít pryč z nabídky těhle firem.
pocitujlasku

#49 Příspěvek od pocitujlasku »

sedmicky by mali ist stale registrovat, co viem, tak MS vypol aktivaciu xp (co sa dnes da riesit corporate verziou). akurat uz nefunguje ten prechod w7->w10
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#50 Příspěvek od rnbw »

Aktivacia XP funguje cez telefon.
Ale zrusenie toho upgrade 7 a 8.1 na 10 je mrzute.
pocitujlasku

#51 Příspěvek od pocitujlasku »

xpcka som cez telefon aktivoval asi 4x a to som ich instaloval za tie roky stovky.
Hej, je to mrzute, ked sa clovek konecne dokope k upgrade, lebo mu prestavaju fungovat programy. Napr. arduino po poslednej aktualizacii sa mi uz nespusti na sedmickach, a aj dotnet6 a vyssie uz chce 10tky.
Par dni predtym, ako som sa uz vnutorne presvedcil, ze tie 10tky potrebujem, tak citam, ze tu moznost zrusili. resp. oficialne to uz nema ist dlho, ale realne az nedavno to prestalo fungovat.
No vidis, a tak si sa bal
jirkati

#52 Příspěvek od jirkati »

Tak na závěr:
a, Servis PC vám nainstaluje cokoliv si přejete, ale aktivace závisí na tom, jestli je to oficielně zakoupený software. Jinak si každý musí aktivaci provést sám.
b, Zakoupil jsem na Aukru za 99 Kč klíč k WIN 10 Home. Za deset minut po "nákupu" a zaplacení byl klíč v poště i s podrobným návodem na použití. Po vložení klíče PC zachroupal a aktivace byla hotová. Vyzkoušel jsem pro jistotu ještě WINDOWS UPDATE a stáhlo se pár aktualizací, takže vše, včetně účtu evidentně chodí. A fugovala by i Cortana.

Děkuju za všechny podněty a rady k tématu.
xsc

#53 Příspěvek od xsc »

Já myslel, že Cortanu už vypli :-)
Jinak Windows update funguje vždy, i na neaktivovaných woknech. Dokonce mi nedávno nabízel upgrade na Win11 a zároveň řval, že bych to měl aktivovat :-)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“