Co s váma v posledku vykejvalo?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#46 Příspěvek od Celeron »

Jelikož jsem kromě filamentovek 4W žádnou silnější E27 doma nenašel, jen samý E14 a v ani jedněch potravinách s nedělním prodejem žádný neměly, pustil jsem se do opravy.
Osramku jsem odřízl baňku. Na jedný ledce byla černá tečka a jako jedinná ze série nesvítila. Matně si pamatuju, že tyhle Osramky jsem někde koupil sadů tří kusů a taky jsem ty dvě dříve bouchlý odřízl. A zase jedna ledka tečka nebo půlka čipu černá.
Na infra předehřevu jsem jednu nahřál a horkovzduchem a pinzetou kanibalizoval na náhradní ledky. Další dvě jsem odpájel jen vadný a zapájel ty kanibalizovaný. A přilepil baňky.
No mám dvě funkční ale pokud v tom je nějakej šmejd led, tak bouchne za chvíli další a nebo ta, co jsem měnil, nepovedlo se je úplně dokonale přimáčknout na plošák.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pocitujlasku

#47 Příspěvek od pocitujlasku »

skus pozriet, co je tam za obvod a stiahnut trocha ten prud ledkami. Sice sa trocha znizi jas, ale ovela dlhsie vydrzia. Ja aj 12V led pasy napajam 10-11V, na svietivosti to takmer nie je poznat, ale aspon tie ledky nejdu na svoje max. moznosti.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

Těžko čip hledat. Nejspíš to budou ty dva paralelní odpory. Zkusím jeden vyndat.
Přílohy
0624-01.jpg
0624-01.jpg
0624-02.jpg
0624-02.jpg
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“