Hobby Švagerka konec prodejny

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#46 Příspěvek od Cust »

Hned jsem potřeboval 5x za život - to kamenné krámy neuživí.
Hill
Administrátor

#47 Příspěvek od Hill »

Že si kvůli tomu trháte občanky: byla doba, kdy jsem v HK kupoval náhradní díly na výrobky z Tesly v bývalé vrátnici, tehdy se to jmenovalo Testar. Jenže časem potřeba těchto dílů klesala a, když jsem zase jednou potřeboval, zjistil jsem, že je přestěhováno ke Švagerkům (naštěstí tam hroty na ERS50 ještě měli, zato setrvačníky s ložiskem do B43 se už tak daleko nedokutálely)...
Tam jsem občas koupil i něco netesláckého, většinou integráky. Většinou jsem byl v prodejně jediným zákazníkem.
Ani rozšíření sortimentu o modelářské potřeby a hračky mnoho nových zákazníků nepřitáhlo, nebo aspoň ne na dlouho. Z něčeho ale ten obchod žít musí.
Něco jsem párkrát byl nakupovat v GESu, ale asi to nestálo ani za zapamatování, takže asi nejčastěji se zjevuji v KTS AME v Čapkovce. Ale ani tam už ne moc často.
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

Hille, máš to nějaký "pomíchaný". Švagerka otvíral prodejnu součástek o prázdninách 1991. Testar končil někdy na přelomu milénia, možná i trochu dýl, takže určitě se nestěhoval ke Švagerkovi. Našel jsem Testar fakturu z roku 1999.
Přestěhovala se akorát paní ing. Beková, co tam prodávala. Taky už je v penzi, jsme stejnej ročník.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
bu2520

#49 Příspěvek od bu2520 »

Hill má v podstatě pravdu, když Holan tedy Testar skončil část součástek a dílů prodával komisně Švagerka (zřejmě na popud paní inženýrky). Něco měl ještě Holan doma na skladě a občas něco odprodal.
Hill
Administrátor

#50 Příspěvek od Hill »

Jo, to je přesnější. Část sortimentu Testaru se přestěhovala ke Švagerkům právě kolem roku 2000. Tehdy jsem tam kupoval ještě nějaké TP289Y a podobné pochutiny.
HF_Tech

#51 Příspěvek od HF_Tech »

Zajímalo by mě, jestli japonci pláčou stejně nad úbytkem takových obchůdků na Akihabara. Od covidu dost krámků se součástkami a podobnými blbostmi ubylo.
Celeron

#52 Příspěvek od Celeron »

Jak jsem tady psal že modelářská prodejna v Semtíně končí, tak dnes přišel email, že došlo ke sloučení s jiným vlastníkem a že prodejna bude pokračovat dál.
Ovšem otázka je, jak dlouho. Přibylo pár dalších "hladových krků" a to často nedělá dobrotu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
matahari

#53 Příspěvek od matahari »

Musí zkopírovat fámu, jak to udělalo brašnářství Tlustý
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“