Myčka AEG Favorit F77010W0P-nedokončí mycí program

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od otakarv »

Ve všem s Tebou souhlasím, to s tou deformaci vlivem zvýšení teploty je asi největší pravděpodobnost. Když jsem měl jímku venku tak jsem jí až tak detailně neprohlížel, neměřil jsem roviny jenom jsem zkoumal zda nemá nějaké nerovnosti nebo dokonce praskliny ale na nic jsem nepřišel tak tu netěsnost jsem přisuzoval té hrubé nečistotě že se při manipulaci s myčkou dostala mezi těleso a těsnění.
Nejvíc se bojím te aplikace toho silikonu, je tam velice špatný přístup, malý manévrovací prostor a ten silikon celkem dost rychle vytvrzuje. Budu muset pravděpodobně sundat pokud to půjde co nejvíc propojovacích hadic a tím zvětšit manipulační prostor.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od otakarv »

Předevčírem jsem se pustil do výměny O-kroužku, poodpojoval veškeré hadice, konektory, vše zdokumentoval odfocením, plochy jsem řádně očistil, odmastil.
Původně jsem uvažoval že O-kroužek nasadím na lem nerezové vany ale pak mě napadlo změřit Ø těsnění a hloubku osazení v jímce kde těsnění přijde, hloubka byla o 2mm větší než Ø O-kroužku. Tak jsem zvolil jiný postup montáže, nejdříve jsem po celém obvodu plastové jímky v osazení pro O-kroužek nanesl vrstvu silikonu, nasadil a zatlačil O-kroužek a následně na O-kroužek kolem stěny jímky nanesl další větší vrstvu silikonu. Následně jsem jímku s těsněním a aplikovaným silikonem opatrně nasadil na nerezovou vanu a z druhé strany našrouboval 4 šroubky a dotáhnul.
Dvířka myčky mají dosti silné pružiny a když myčka leží na "zádech" tak je dost problém je držet a zároveň montovat jímku. Nechtěl jsem nikoho dalšího zatěžovat tak jsem uvažoval jak je zajistit aby byly bezpečně otevřené až jsem nakonec zvolil jednoduchý způsob podepření díky vylisované prohlubni ve dveřích. O prohlubeň a o vnitřní horní hranu mycího prostoru jsem vzepřel dřevěnou laťku a zajistil provázkem aby náhodou laťka nevyskočila.
Silikon jsem nechal do druhého dne vytvrdit, zpětně napojil všechny hadice, konektory a šlo se testovat. Opět jsem zvolil program PRO 70°C a spustil myčku. Test nyní proběhl na výbornou, nezaznamenal jsem žádný únik vody.
Tak snad mi myčka ještě pár let bude sloužit.

Je na ní ještě jedna porucha dřívějšího data ale ta v podstatě se dá obejít, je to únik leštidla a mycího prostředku pokud se použije gel. Již jsem to zde na Bastlírně řešil Myčka nádobí AEG F77010W0P-Únik leštidla a gelu z přihrádek.
V Avelmaku jsem tenkrát koupil kruhové těsnění do přihrádky pro leštidlo ale leštidlo uniklo zase ale ne přes to těsnění ale odněkud jinde. Chtěl jsem celý dávkovač rozebrat a podívat se co je příčinou úniku ale on je celý slepený takže jsem momentálně od toho upustil. Celý dávkovač je příšerně drahý takže do něj nemíním investovat.

Ještě jedna věc, když jsem kontroloval zda je silikon vytvrzený tak jsem zjistil že na tu plastovou jímku vůbec nepřilnul, na nerezovou vanu v pohodě. Proto jsem byl celý nesvůj jak proběhne zkouška ale zatím to vypadá že to bude těsnit.
Přílohy
1740299331904.jpg
Vytvoření prostoru pro nasazení, montáž jímky
Vytvoření prostoru pro nasazení, montáž jímky
1740299331863.jpg
Podepření dvířek a zajištění provázkem proti náhodnému sklouznutí
Podepření dvířek a zajištění provázkem proti náhodnému sklouznutí
1740299331844.jpg
Zajištění dvířek proti zavření
Zajištění dvířek proti zavření
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“