Přednost vozidel řízených AI

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#46 Příspěvek od EKKAR »

A to je právě to rozpoznávání okamžitý NEOČEKÁVANÝ situace na silnici, který zatím žádná slavná AI neumí. Dtto čtení značek, když to jako rychlostní omezení načte "limitku" namalovanou/nalepenou na zadek kamiónu. K vytvoření kulervoucí situace ani netřeba autonomní řízení, stačí blbej aktivní radar brzdovýho asistenta, když vyhodnotí situaci přiblížení se k zadku předchozího vozidla při zahajování předjížděcího manévru jako kolizní děj a nezávisle na vůli řidiče začne nouzově šlajfovat ... Mně osobně pije krev už pitomej stop-start a ještě bych měl mít v autě nějaký podobný buuzerantsky astavený "asistenty". To je totiž to samý, jako by mi do řízení "na dálku" trvale zasahoval minimálně jeden další programátor, samozřejmě bez konzultace se mnou a jen podle nějakýho obecnýho zjištění jdnoho-dvou konkrétních parametrů mojí jízdy.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Yarda1

#47 Příspěvek od Yarda1 »

EKKAR píše:A to je právě to rozpoznávání okamžitý NEOČEKÁVANÝ situace na silnici, který zatím žádná slavná AI neumí...
Možná že to slavná AI jednou umět bude. Ale když se teď píše třeba že samořízení v nějaké situaci co ji ještě neumí vyřešit předá řízení živému řidiči, já si představuji že by se to stalo mně. Když jedu a řídím, vnímám co se děje a co by se mohlo dít na silnici, třeba vidím že autu co jede před autem které jede přede mnou se rozsvítí nebo jen bliknou brzdovky čekám že auto přede mnou taky může přibrzdit... Když budu mít samořídicí auto, mohu třeba klimbnout nebo se zahledět na velké širé rodné lány s řepkou a auto mi předá řízení, než se zorientuji v situaci, už mohu být ve škarpě koly nahoru.
:-(
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
bu2520

#48 Příspěvek od bu2520 »

Řekl bych, že také velmi důležitou věc hraje ekonomika. Stále je člověk ten nejlevněší robot s relativně slušným počítačem a jakousi inteligencí i v rozumných cenových hladinách upgratovatelný. Já pamatuji jak se po přistání na měsíci , předháněli politici v termínech kdy se měsíc kolonizuje a hospodářsky využije.
Někdy v roce 2014 byly jasné vize průmyslová revoluce 4.0 i s nadbytkem lidí bez práce a politici a další ji viděli už téměř za rohem. Ne že by to nešlo, ale musí se to přirozeně vyplatit .
U aut kdy už uměla sama zaparkovat a dodnes to není standard ani nevím kolik aut to umí. Tak bych byl opatrný. s vizí autonomních vozů. Leda až zvítězí euroduch elektromobility a díky zbytkům elektřiny projede jedno auto za hodinu, ovšem pak nevylučuji koňský potah , se kterým mohou mít autonomní auto problém.
Ruprecht

#49 Příspěvek od Ruprecht »

Já bych do toho zapojil invalidy, dal jim realtime data z auta do 3D helmy a spolehlivé datové spojení, ať ta auta řídí dálkově. Osm much jednou ranou.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
rnbw

#50 Příspěvek od rnbw »

Lacnejsie je ho posadit do toho auta priamo.
DukeNuke

#51 Příspěvek od DukeNuke »

EKKAR píše: BTW víš, že jeden z nejdokonalejších a nejbezpečnějších způsobů, jak zbavit auto dopředný rychlosti jinak než brzdama, je kontrolovaně roztočit ho ve smyku kolem svislý osy? ...
Ve Třebovej to prý už zkouší i s vlakama. Akorát je problém se sloupama trakčního vedení :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Hubert_79 »

Bodejť. EKKAR místo toho, aby ten problém šel vyřešit, tak plká na netu... Kdyby tam šel, tak nebudou mít vlaky pět hodin zpoždění.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ransom

#53 Příspěvek od ransom »

samec píše:
rnbw píše:Pekny propagandisticky clanok. Podklad pod ten asfalt robili ako? Alebo ho naliali rovno na hlinu?
A keby to dali aj na hlinu, čomu to vadí? Na počkanie si postavia novú.
Na skále není žádná zemina. Proto třeba Chorvati a Slovinci mají proti nám stavbu dálnic notně zjednodušenou.
A i kdyby byla, automat může právě tak podle pokynů udělat skrývku, zhutnění, zavážku i stabilku. (Není to hlína, ale zemina. Hlína je materiál na keramiku.)
Právě tak tam nejspíš nejsou staré sítě, které by se musely řešit, ani archeologická naleziště, ani problematičtí majitelé pozemků, ani ochránci žabiček...
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#54 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:Bodejť. EKKAR místo toho, aby ten problém šel vyřešit, tak plká na netu... Kdyby tam šel, tak nebudou mít vlaky pět hodin zpoždění.
Ekkar je dalek nějaký pomoci firmě, jejímž sloganem je:
"Čekáš Dlouho? Času Dost! Čekej Dál!"
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kejki

#55 Příspěvek od kejki »

Je to jasné, v Číně je pustina, takže se nevýhýbají žádným sítím. Ne je tam všecko napřed a žádné mosty jim nepadaj.
:lol:
Jako to zdůraznění 4000 km tratí ročně. To se v Česku nepostaví, to ne. :D
p32

#56 Příspěvek od p32 »

kejki píše:Jako to zdůraznění 4000 km tratí ročně. To se v Česku nepostaví, to ne. :D
Ne za rok, ale ani za jednu generaci. :roll:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Hubert_79 »

EKKAR píše:Času dost
Trolejové vedení je v gesci SŽ s. o., nikoli ČD a. s. Ale to jen na okraj.
4000 km nových tratí u nás? Odkud kam by to proboha vedlo?
bu2520

#58 Příspěvek od bu2520 »

mají to jednodušší , že vláda rozhodne a všichni sklopí uši a je pár případů kdy nějaký farmář uši nesklopil a vypořádali se s ním po bolševicku. Náš systém je přísně postavený na penězích pro vyvolené a tak to trvá než si rozdělí teritoria. Už jen agentura na výkup pozemků dostane nějaká budget a čím víc jí zbude tím má větší zisk. Do toho skupiny těch co jsou u informací, skupují pozemky za minimální ceny, než se zveřejní kudy cesta povede. Jenže naivních lidí valem ubývá a už znají cenu pozemků.
Několikrát mě volá "obchodník" a nabízí třeba 50Kč za metr čtverečný pole tak mu to spočítám na 1m2 vyroste okolo 3kg brambor když je prodám po odečtení nákladů mi zůstane cca 25Kč tak že za dva roky mám návratnost a už pokládají sluchátko.
EKKAR

#59 Příspěvek od EKKAR »

Hubert_79 píše:
EKKAR píše:Času dost
Trolejové vedení je v gesci SŽ s. o., nikoli ČD a. s. Ale to jen na okraj.
...
Ty okraji, to by tyhle dvě "samostatný firmy" nesměly mít stejnýho vlastníka, ještě v nedávný historii by nesměly bejt jeden podnik a nesměly by bejt pořád ještě tolik personálně provázaný, abych ti to jako nádražáckej synek moh uznat. Je to jedna banda. V jejich vztahu k veřejnosti a k veřejný informovanosti táhnou za jeden špagát a ruka ruku meje.
Třeba tenhle článek je krásně ilustrující. Citace z článku:
Ze vzniklé situace byli rozezleni i někteří strojvedoucí. „Já řídím vlak R893 do Luhačovic, už jsem tam měl být, ale zastavili mě v Třebovicích v Čechách, už tam stojím 189 minut. 16:30 vznikla nehoda a teprve v asi 20 h přijdou s nápadem použít motorové mašinky. Správa železnice evidentně trpí myšlenkovou zácpou,“ napsal na Facebooku Andrej Dobner, který má v profilu uvedeno, že je mimo jiné strojvedoucím Českých drah.
Zdroj: https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/c ... pravy_lati
Rychlík R893 jede na Moravu, zastávka Třebovice v Čechách je už za Třebovou, nechápu PROČ ten rychlík nemohli nechat jet dál na Moravu. Jediný co mě napadá je, že ta prvotní nehoda vyřadila i třebovskou měnírnu proudu, která sice leží několik km od místa nehody, ale napájí celej uzel s okolím. Ale hlavně ani jemu nedali nic vědět, žádný info - ani o příčině a ani o rozsahu poškození. Můžu tady napsat poměrně podobný info o tom co se konkrétně stalo, ale byl by to zas "špalek" na kterej je hlavně Hubertus alergickej, takže prostě napíšu, že dýzly DŘÍV než v uvedenejch cca 8 večer použít nešlo ze dvou důvodů - prvním bylo, že v daným místě nebyla průjezdná ani jedna kolej směrem na Prahu, takže určitou dobu trvalo, než se uklidily trosky závěsnýho zařízení trolejí, aby se dalo jezdit aspoň po 1 koleji -a pak že těch dýzlů schopnejch traťový služby na koridoru (ano, ono proslavený ETCS) v celým uzlu není tolik, aby se s tím dal okamžitě nahradit celej provoz. Ona se navíc taková mašina při přetahování vlaku přes poškozenej úsek nemůže vrátit hned jak ten úsek opustí, ale musí s tím vlakem dojet do nejbližší zastávky, kde může z vlaku odjet a vyhnout se na odbočnou kolej, což s ohledem na dýlku zastávek a výhybnejch úseků není vždycky jednoduchá věc - může to bejt klidně i víc jak 10-15km daleko S KAŽDÝM PŘETAHOVANÝM VLAKEM. Takže to jde pomalu. No a když už se všecko začalo rozjíždět (po 21:00), tak došlo na provizorně opraveným trolejovým vedení k dalším zkratům, který vyvolaly velký jiskření v kolejišti, byla tma, lidi zavolali hasiče - a jejich zásah plus následná kontrola kvůli bezpečnosti provozu zdržely celý rozjíždění až za 23. hodinu.

Bohužel, ani Černá Díra, ani exSŽDC/SD o podrobnostech nikomu nesdělily ani zbla. To konkrétně pokládám za nejhorší, co můžou udělat - dělat mrtvýho brouka, čušet a myslet si, že se na to rychle zapomene v situaci, když tisíce lidí zmeškalo svoje naplánovaný akce a nedočkají se ani omluvy, ani nějaký kompenzace.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Hubert_79 »

Nádražáckej synek = o železnici vím naprosto vše :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“