Také z Číny.

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#46 Příspěvek od HF_Tech »

S tou "korunkou" to probrušuješ jak s dremelkou. Nejdřív to nabereš trochu šikmo a vybrousíš si dírku a pak teprve jedeš kolmo.
Chce to trochu cviku a pak poměrně snadnou děláš díru i do skla nebo do kachlíku čtvereček nebo i ovál.
p32

#47 Příspěvek od p32 »

Přesně tak a nevěř tomu, když ti někdo bude vykládat o zapnutí jemného příklepu. :lol:
Důležité je pravidelně (zavčas) chladit nějakou emulzí (stačí i voda).
ransom

#48 Příspěvek od ransom »

Jde to dobře, stačí pevná ruka. Dedikovaná emulze nebo pasta se prodává přímo k těm korunkám. Jinak stačí mít po ruce kelímek s vodou a občas to smočit.
Do slinuté dlažby je to v podstatě jediný spolehlivý způsob jak udělat díru a nezmrvit několik vrtáků. Nefungujou na ni ani ty do skla a porcelánu. Slabej příklep s ní nehne, pneumatickej ji zničí.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#49 Příspěvek od Celeron »

p32 píše: když ti někdo bude vykládat o zapnutí jemného příklepu. :lol:
Ruční příklep začínám mít zapnutej skoro furt a to u veškerýho nářadí. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hill
Administrátor

#50 Příspěvek od Hill »

Dlažbu jsem vrtal těmito diamanťáky normální akučkou bez příklepu. U nových stačil ten mazací/chladicí vosk, co mají uvnitř, pak vosk došel a už mi na ně synek jen přikapával vodu, protože tu dlažbu měl na svislých stěnách.
Na vodorovné dlažbě je to jednoduché, když se korunka chytne, přilepit kolem toho troškou silikonu nějaké gumové těsnění, třeba O-kroužek, nalít do něj vodu a vrtat pod vodou.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Behemot »

S korunkama je to trochu risk, že se nepovede, ujede to a tak. Taky to dost brutálně práší.

S tou vibrační akundou su zatim maximálně spokojené, právě na todle předvrtávání 4kou a vejš do nejakejch sraček úplně skvělý. Do kachle udělat důlčikem ďolík a jede to jak do másla.

Nářadí co potřebuje tři prdele údržby a kde čeho jinýho, je věc k hovnu. To už zjistili nácci proti sovětskejm T-34kám…nekerejm to nedochází dodnes 8-)
bu2520

#52 Příspěvek od bu2520 »

Existují přímo vidiové vrtátky do obkladů do obyčejných vrtaček. Já je používám běžně do akušroubováku, když potřebuju někde vyvrtat pár hnoždinek. Dá to i panel. třeba
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Lukas-Peca »

Dosloužila mi myš, tak jsem pořídil novou od HP. Prachobyčejná drátová USB myš. Snímač je nejspíš infračervený, myš nevydává žádné světlo. Když se několik minut nepoužívá, tak začne reagovat až chvilku potom, co se s ní začne hýbat, asi kvůli úspoře energie. Co je ale horší, tak že při větší zátěži procesoru kurzor zamrzne 8O Se starou myší to ten samý počítač nedělal, konfigurace systému se nezměnila (Win 11) a projevuje se to ve všech programech. Nesetkali jste se s tím?
samec

#54 Příspěvek od samec »

Čo bolo kedysi nepredstaviteľné, sa dnes stáva realitou. Nuž, to sú tie moderné technológie. Pokrok nezastavíš. :hockey:
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“