Plyn. kotol Protherm 24 KTV (ročník 1999) nezapaluje horáky
Moderátor: Moderátoři
tak kotol je opravený a plne funkčný. Nakoniec bol vadný plynový ventil a to presne jedna z jeho cievok, celý plynový ventil aj modulatorom by stál 4500 sk ale servisný technik mi ponukol lacnejšiu variantu a to nový ventil ale modulator sa použil z pôvodneho ventilu. teda ma to vyšlo za 2500 osadil to pozapajal a hle kotol zapalil plamene a za 5 min bolo teplo. plynový ventil je nastavený na 12kW na ohrev vody do radiatorov a na 24kW pre ohrev TUV. ešte som mu povedal že som vymenil R51 100R/2W v zapalovacej automatike a rele Omron v RJ. zobral na vedomie a dohodol som s ním celkovú udržbu kotla niekedy v lete, veľmi solidný pán, v aute nosi celý sklad takže ND bola ihneď po ruke. a cenovo veľmi dobre (ND + praca + cesta). takže som spokojný. Starý plynový ventil dal môjmu maldému... že by stoho bola dobrá ročníková práca, trebalo by tie cievky zaliate v plate nejako narezať a zistiť prečo odchádzaju, vraj je to len tým že sa odpojí niektorý koniec vynutia od tých pripojovacých kolíkov. ale to je len hypotéza...
to kaja4 : pán servisný technik Vás asi pozná vraj firma v ktorej pracuje zasielala aj Vám niekedy nejaká RJ a zapalovacie automatiky na opravu.
ale viac asi napíšem do mailu.
pekný večer
dajda píše:Zkontrolovat přítomnost plynu ,jistota že ti jde až k ventilu,pokud ano zkontrolovat cívku plynového ventilu,musí být na ní 230V pokud je ,(musí zvednout sedlo plyn.ventilu) vyměnit častá závada.Může tam být i modulační cívka na 24V,¨ted presně nevím co tam Protherm cpal za typ ale každopadně zkontrolovat ,připadně napiš typ ventilu a co si zjistil
Zaslal: út říjen 07, 2008 12:38 pm
- Přílohy
-
IMG_0013.jpg- zezadu
- (72.25 KiB) Staženo 127 x
-
IMG_0012.jpg- zepředu
- (36.58 KiB) Staženo 115 x
- kevin_mitnick
dnes po príchode na chalupu nastalo nemile prekvapenie, kotol PROTHERM 24KTV-ZP rv. 98 ktorý bol nastavený na temperovanie objektu, nič netemperoval a v zapnutom režime ZIMA obehove čerpadlo WILO RS20/70r bolo zastavene, a dosť horuce. proste obeh vody radiatorov nefunguje. prekontroloval som kabeláž ta je OK, na chalupe som nebol 2 týždne takze neviem ako dlho to v takomto stave bolo, predpokladam pridretý rotor alebo žeby zaseknute čerpadlo ? je možne aby takato situacia vznikla? čo by ste odporučili ? rozobrat a vyčistit alebo rovno sa obzriet po novom ? stav je teraz taký že rele pre čerpadlo na doske elektroniky zopne, na vsutpe L a N na tele čerpadla je 230V ale čerpadlo len jemne bzučí a nerozbehne sa.
jedna sa o toto čerpadlo http://www.akoupelnyatopeni.cz/cerpadla-a-vodarny/topenarska-cerpadla/obehove-cerpadlo-wilo-rs-25-6 samozrejme trocha tvarovo modifikovane pre montaž do plynoveho kotla, ale v podstate to isté.
diky za pripadne rady a odpovede
A kutilmile - nelituju tě
To čerpadlo i když se netočilo,tak zvaně stav nakrátko,neshořelo.Je konstrukčně provedeno tak,aby tento stav přežilo.V ose tělesa čerpadla je niklovaný šroub,ten odšroubujte-vyteče z něj trochu vody.Předtím uzavřete kohouty pod a nad čerpadlem.Pak šroubovákem pootáčením doprava a doleva uvolněte zaseknutý rotor čerpadla.
Ďakujem za odpoveď čiže je to ten veľky šrúb ktorý je na čelnej strane čerpadla kde je aj typový štítok, ten v strede, ja len aby som mal jasno
to Keemo:
no jo to maš vlastne pravdu, už aj tento 13 ročný dedko kotlik toho ma v sebe dosť... ale ako nahradu som našiel Protherm Leopard 24BTV- ZP (Turbo).
teda ten krajný pripad keby nahodou bolo to čerpadlo pos..té... sand nie. vyskušam.
diky hoši.
ešte otazočka do éteru:
mate niekto skúsenosti s zavesenými kotlami spoločnosti ATTACK ?
veľmi sa mi pozdáva závesný Turbo kotol ATTACK MAXIMUS RST Plus. (24kW)
cena je priaznivá, web má firma, dobrý, servisná sieť rozsiahla, takže preto sa pýtam čo a jak. či to nahodou niesu poruchove šmejdy a tak...
diky.