Signálové kabely a feritový kroužek

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hajtek

#46 Příspěvek od Hajtek »

Tak jak tak čtu, tak by asi nebylo to pravé ořechové přidávat do sterea PC přímo a jen na hudbu(náhrada klasik CD přehrávače)?
Nešlo by o hanebné mp3, ale o hudbu v co nejlepší kvalitě(24/96, 24/192) a nějaké kvalitní zvukovky tak za 2-5t
EKKAR

#47 Příspěvek od EKKAR »

Sendyx píše:Však jo, našel tam solution :lol:
http://www.123mp3.cz/d/emgeton-ixsound-7/

Sendy, ten iXsound 7 mi hraje v ložnici - ale samozřejmě, vyměnil jsem všechny elyty ( :lol: :lol: :lol: ), udělal zdroj a taky reprobudky jsou trochu jiné - samodomo dvojpásmová kombinace ARN/ARV, typy si teď z hlavy nevybavím, dělal jsem je ještě za svobodna - ale divil by ses, zvuk to nemá špatný, na to že v tom hraje "spínák" TRIPATH je to velice dobře poslouchatelné - samozřejmě, záleží na zdroji signálu, nemůže to platit o mp3 ve 48k bitrate... Pro mou 1/2 bylo důležité, že se to vejde do šuplete u nočního stolku i se zdrojem a discmanem s pár plackami, pro mne zase (po jistých testech, kterým jsem ho podrobil) dobrá poslouchatelnost...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#48 Příspěvek od Sendyx »

O ten zes až tak nejde, ale o ty první vlnité reproduktory :lol: atd. Ale uznej, na aerobic do tělocvičny je to ideální :D
EKKAR

#49 Příspěvek od EKKAR »

No ty 3boké jehlany z vlnité lepenice dostaly i mě - já tomu nemohl uvěřit - a ono to kupodivu i hraje, dokonce to nemá nějak výraznou směrovost - vyzařuje to jakoby do všech směrů, takže to dává zajímavý pocit prostoru (při použití v místnosti). Na volném prostranství ale zvuk zaniká - a navíc ten materiál je příliš "jednorázový" na nějaké používání třeba na zahradě... Stručně hodnoceno: zajímavý experiment, bohužel nezajištěna dostatečná délka životnosti výrobku, předpokládaná pro jeho účel použití. Ty reproduktory, samozřejmě - ten zesík vydrží mnohem víc...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kimo

#50 Příspěvek od kimo »

Čo sa týka životnosti.. Spomeniete si niekto na stavebnicové reprosústavy Tesla kde ozvučnicu tvorili dva tvarované výlisky z polystyrénu??
Boli 3-pásmové. Meniče (myslím 5w pap. bas +elips. stred a pap. vyškač..) boli osadené priamo v PS. Tie dva diely sa po kompletizácii spolu zlepily. Ešte ich máme niekde doma. Starý otec bol rádioamatér..
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“