M1T 290
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Předem děkuju
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Proto jsem to chtěl zkusit aspoň částečně zkalibrovat svépomocí. Jde mi hlavně o stejnosměrné rozsahy, střídavé na vysokých frekvencích - vem je čert
Zkoušel jsem tyhle Metry zapojit dvě paralelně, a po nějaké hodině provozu ukazovaly stejně, +-cca 10 digitů, takže to s tou kalibrací asi nebude až tak žhavé.
Jen mě u toho přístroje trápí pár věcí - první je hrozné vrčení trafa a pískání jednoho hrníčkového trafka v pulsáku. Všecko jsem postahoval, trafko zalil voskem ale stejně to jde slyšet. S tím ale asi nic neudělám, co? Všecky 3 kusy co jsem měl dosud v ruce na tom byly skoro stejně.
A další věc - kalibrace 200000 i nula (potíky na předním panelu) docela courá, a to i po několikahodinovém provozu. Asi tak, že po cca 10 minutách to ujede na posledním místě třeba o 6 digitů nahoru nebo později spíš dolů (samozřejmě po zahřátí, po zapnutí je to podstatně víc).
Je to normální?
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu náhradní desky D464 i D465 a s nimi problém přetrvává. To mě překvapuje. Už do toho tady hledím druhý den.
Nemáte někdo tip kam šáhnout?
www.sigmaphon.cz
Najde se někdo, kdo bude mít zájem?
mkotoc@gmail.com
608477186
uchránil jsem tenhle multimetr před likvidací, ale spíš nefunguje než funguje. Krom toho že to píská a vrčí, to po prvních zapnutích ukazuje na všech rozsazích kraviny a na zkratování vstupních svorek to nereaguje. Na rozsahu měření odporu to všude ukazuje pouze 230000. Jediný kde to ukazovalo "0" a dokonce to měřilo dobře, tak bylo u měření napětí na rozsahu 200V. Nyní to neměří ani tam. Po zahřátí přestanou zobrazovat dva segmenty u jednoho digitu. Nemá někdo radu na co kouknout? Uvnitř to je celkem šíleny, tak se raději předem ptám . . .
Pak bych radil:
1/ zkontrolovat hodnoty a stabilitu všech napájecích napětí (jestli k tomu ještě nedošlo)
2/ nastavit základní napěťový rozsah, tj. ten, který se měří bez zesílení, resp. děličů (bude to 2V nebo 20V).
3/ zkontrolovat signálovou cestu od vstupních svorek až na vstup A/D převodníku - něco je tam špatně a signál se nejspíš nedostane k A/D převodníku v pořádku.
4/ obdobně pokračovat u dalších rozsahů, těch chyb tam bude možná víc.
Držím palce a při pohledu na fotky konstrukce přístroje přeju pevné nervy