zafixování DPS s trafem v adaptéru
Moderátor: Moderátoři
Crifodo píše:Vy co chodíte po pódiu častěji než já, k čemu je dobré používat xxx efektů řazených do kaskád a přitom napájených jednotlivě z obskurních "adapterů" postrkaných v pětipsech nebo neforemných bednách se zásuvkama do vlhka, nebylo by lepší efekty nacpat do racku s civilizovaným zdrojem prošlým el. zkušebnou? Nebo v případě efektů mobilních, živit je z aku? Kdysi byl problém sehnat tužky Bateria NiCd450, teď je k dispozici plno článků všech velikostí o výdrži 20 hodin hraní nonstop.
Heled to mas pravdu. Ja pouzivam bud efekty typu fuzz/kvakadlo, ktery maji odber 0.5mA + LEDka a tam mam baterii, protoze tam i obycejna baterie vydrzi rok. Adaptery mi celkove lezou na nervy, protoze se jim lamou snury a zamotavaj se do sebe - presne v souladu s tim cos napsal, ale rack nechci, to uz je velkej kram a ja nemam auro. Vyrobil jsem si jeden efekt, kterej zere hodne (18V/120mA) a ten jsem s dalsima dvema zavrel do jedny krabice se zdrojem a mam vystarano. Funguje to, nebrumi to uz jsem s tim parkrat nekde majznul a nic. Sitovou snuru to ma zasunovaci a pojistku v suplicku. Uz na to hraju rok a je tam opet trafo HAHN akorat 10VA.
Sendyx píše:někdy to může vypadat relativně úhledně, třeba takto :
http://www.spacetime.cz/popmar/rig/rig.html
To je tvoje elektrarna? Pekny
Kabel je stinena dvojlinka, zatezovy odpory jsem tentokrat do trubicky jacka strkal pres ocko, aby tam dobre drzely
Zatez: naprazdno
Napeti na VSTUPU 7809: 21.6V
Napeti na VYSTUPU 7809: 9.01V
Napeti na jacku: 9.01V
Zatez: Boss DD3 (50mA)
Napeti na VSTUPU 7809: 21.6V
Napeti na jacku: 8.99V (mereno uvnitr na svorkach zasuvky)
Zatez: 47 ohmu (183mA)
Napeti na VSTUPU 7809: 15.9V
Napeti na jacku: 8.88V
Zatez: 27 ohmu (320mA)
Napeti na VSTUPU 7809: 13.2V
Napeti na jacku: 8.77V
Podil odporu kabelu a prechodu byl logicky nejvetsi pri odberu 320mA, kde delal 0.75ohmu pri ubytku 0.24V.
Ted jeste ke stineni proti ruchum - ta dvojlinka je stinena, mam teda stineni na jedny strane spojit se zemi? Ma to smysl?
Beru samozřejmě drát tam a zpátky - při takové délce bych byl ochotný akceptovat pár desítek miliohmů, ne 3/4 ohmu - buď je ta dvojlinka příliš tenká, nebo tam máš kur.evský přechoďáky...
A kutilmile - nelituju tě
Na bludy o stínění mezi stabilizátorem a nf zvukovým efektem se vykašli a použij normální energetickou nebo repro dvojlinku s poctivým průřezem, to vypráskaný takystínění nadělá víc škody než prospěchu a mechanicky je to napiču.
yeeshkul píše:hehehe, no je to tak - cervena, bila, opleteni ... popis sedi.
Dam tam tlustou dvoulinku, tu mam doma. Akorat nevim, jak ji provest vyvodkou. musim koupit nejakou vetsi.
A to ti neprislo trochu divny tahat tim SIGNALOVYM vodicem pres 1/4 ampery?