Zapojeni s optoclenem
Moderátor: Moderátoři
Andrea píše:tak jseš pro mě jen kecal
To je to poslední, co by mi rušilo spánek.
Nemůžu si dávat inzerát, protože by na něj mohly naskakovat i studentky bez hlubšího zájmu o obor, které jen potřebujou proplout po 4 letech kalení a flákání, o což nemám zájem. Ty ať si řeší vzdělávací systém.
Vystačím si s individuelním přístupem.
-
thomasready
-
thomasready
Plne plati to co som pisal na zaciatku. Skusim to teraz "po lopale".
Podla pdf 4n25 a grafu co tam je, zistis, ze rozsah regulacie je od 1mA do 60mA (pri js budeni). S rezarvou by som pocital iba do 50mA.
Min. 1mA je pri 5k. (5k=R+P).
Max. 50mA je pri 100R. (Pot. v krajnej polohe min.).
A teraz pointa: Ak tak pouzijes tak ako si uviedol R=2k a P=100k, tak rozsah regulacie potenciometrom bude 0-3k. Co je cca 1mm od krajnej polohy, takze SKORO NIC! Nebudes tam mat co merat.
Uvedene plati s lin. potenciometrom (tiez neuvadzas). A uzemnenu bazu ani nespominam.
Takze z celeho pokusu merania potenciometra bude vysledok, ze to pracuje iba v krajnej polohe potenciometra, t.j. pri takmer nulovom odpore pot.
Zaver merania potenciometra v skratke: najlepsie to pracuje ak tak potenciometer nieje.
V takomto pripade ma potenciometer funkciu tz."kurvitka".
(Je to suciastka, ktora sa zvysi po rozobrani a opatovnom poskladani zariadenia ktore nadalej uspesne pracuje rovnako dobre).
-
thomasready
jak se bude v praxi (jestli se nesimuluje i ta simulace) zadávat třeba řada úhlů 0, 15.3, 18.05, 27.8, 67.25, 104.487, 211.16°? já jen, že kromě toho že to je v praxi krajně nepřesné, je to i docela neoperativní. Mně to připadá ne jako zadání b.p., ale jako soutěž v ichtylství a ve výsledku výsměch MaR a automatizaci...