Chlorid, chemie - kde kupovat ?
Moderátor: Moderátoři
Variola píše:Pošta má svoje pravidla a každý normální člověk je prostě dodrží. Stejně jako jiná pravidla nebo zákony (což jsou také pravidla, jen poněkud složitější a komplexnější). Když se ti nelíbí nějaké pravidlo, tak tu službu nevyužívej. Nutí tě snad někdo používat služeb pošty?![]()
ále, jen si tak letmo extrapoluju že zákony stanovujou naši zákono"dárci" někdy též prolobbujou různí šmejdi, pravidla chování monopolních subjektů stanovuje vláda a PSP, tak si tak říkám, jestli se můžu ztotožnit s normálností tohoto druhu
Monopoly jako voda, plyn, ČEZ, daňový systém, důchodový systém, veřejnoprávní R+TV, zdravotní systém se docela blbě nevyužívají...
Pošta sice není 100% monopol, je to kočkopes a samozřejmě ji musím používat v řadě případů i když nechci, a tudíž platit, např. jako příjemce Oranžové brožurky ČEZu kterou zkrátka zaplatím vč. poštovného. Teď zase ČP vydojí na sčítání lidu.
Ale jinak jo, kdo chce může odejít do australského vnitrozemí a tam žít (možná) podle svých zákonů
Nechci tu odsuzovat poštu en bloc a volat po jejím zrušení, je to tradiční věc asi jako dráhy, i když se časem pokazila, vždycky tu byla a bylo by dobré kdyby fungovala (dobře). Jen to posílání výbušných sprayů zkrátka navzdory jakýmsi předěšeným pravidlům v praxi asi funguje. Kdo chce může si přes eshop ověřit.
Sendyx píše:je občas problém, když nebohé doručovatelce dají kupu půlkilových doporučených zásilek a ta to ani nemůže donést, protože má jen jeden batoh, jeden vozíček a nosnost silně omezenou.
není to ze všeho nejspíš manažerský problém na příslušném stupni vedení pošty?
laika by třeba napadlo, proč doručovatelce nepřidělit 1-2 soumary s přídavnou brašnou, kteří si jinak chodí pro dávky na MÚ a občas se opírají o lopaty v rámci veřejně "prospěšných prací". Ale možná by to neschválil Kecáb.
Pošta se chce napakovat na všem a proto doručovatelky nosí všechno možné, jen ne to co by měly. Nejdůležitější jsou letáky, zásilku si můžem vyzvednout na poště, tak proč se s tím namáhat. Pro letáky by si tam nikdo nešel.
Obvykle mi postacka nechavala o doporucenych dopisech pouze oznameni ve schrance. Na to pomohla jedna krasna vec. Vedel jsem ze mi ma dojit dopis s nejakyma pohledama. A cirou nahodu jsem byl dopoledne doma. Pockal jsem si nez postacka odesla z baraku, sjel dolu vytahem , vybral ze schranky oznameni a nez dosla k vedlejsimu baraku, tak mela vedouci posty na ni stiznost. Od te doby pokoj. A s balikovou postou jsem to resil hned nekolikrat podobne. Ovsem tak to bylo pikantejsi o to , ze dotycny dorucovatel musel i s dodavkou dojet zpatky, predat balik a na jeho dotaz o poplatku na platbu za opakovane doruceni mu pouze bylo oznameno ze penize nedostane, ovsem odmena v podobe pisemne stiznosti uz je na ceste. A je klid.