Obvod CTI uvedl na trh Grundig v roce 1985. Takže obrazovka asi staší nebude.rnbw píše:No predpokladam, ze ma menej ako 40 rokov - tak hadaj, aka obrazovka tam asi bude...Duvsan píše:Neviete, akú obrazovku má Grundig P40-245 CTI, chassis CUC 2401 ? Tiež už má svoje roky.
Barevné obrazovky v antiimplozním provedení používal vždy. To platilo také už pro černobílé a to někdy od začátku šedesátých let.
Našel jsem, proč asi toto vlákno vzniklo: jedna soukromá stanice má zase senzaci. Tolik technických nesmyslů pohromadě jsem neslyšel ani na apríla. A že se kolegové snažili... Kdyby byl v obrazovce neon, sotva by se elektrony dostaly až na stínítko. Obrazovka obsahující jakýkoli plyn by prostě nikdy žádný obraz neukázala. Nehledě k tomu, že jde o inertní plyn, jehož chemická reakce s kyslíkem se ještě nikomu nepodařila uskutečnit.
Ano, kónus a stínítko se k sobě lepí. Sklem. Jestli si to dobře pamatuju, tak při asi 900°C. Takže vlastně se svaří.Artaban001 píše:Hill: no vidíš, a já si myslel, že jsou antiimplózní kulivá tomu, že to přední sklo je tlustý a ta zadní část je k němu přilepena - že obrazovka není z jednoho kusu skla