Ale to se točíme pořád dokola...
stabilizovat zdroj v autě
Moderátor: Moderátoři
breta1 píše:Já si myslím, že problém nebude ve špičkách, ale ve šmejďáckých ledkách. Ledka na jmenovitý proud snese proudové špičky v řádu milisekund desetinásobně, to by musely být špičky v autě přes 100V.
Ale ochranou se nic nezkazí
Myslím že sa myliš - LED bez ochrany ti kludne odpravi (teda pokud su pustené počas štartovania)
Opakovane som svojho času skúšal LED do parkovačiek miesto žiar., a vždy za týž., dva odišli. A to vraj boli so zvýš. odolnosťou práve pre použitie v autách
Serifus píše:Mám takovej hloupej dotaz... jaký napěťový špičky vznikaj v autě? A kvůli čemu? Marně nad tím přemýšlím... Když vypnu spotřebič, tak tam asi něco stoupne,.. ale že by to byla ona špička?![]()
Špice sú rádovo 100-ky (klidne i 300 V), a to hlavne pri štartovaní (resp. pri jeho ukončení)
stres3d píše:nejaky spicky to je kravina je to spis tim ze ma odpory na 12V/max proud led a pri otackach cca 3000 dava alternator 14,4V..
koukni na tohle http://www.belza.cz/simple/psld.htm
trochu umazes par veci a je to
Kravina je to čo vravíš, tie špice sú tam 100%
Po sobě jdoucí příspěvky téhož autora sloučené do jediného.
Jak vidím, nikdo ti neodpovídá, protože topuješ rok uzavřené vlákno a opakuješ informace, které tu už dávno byly.
Hill
Moje praxe s Tuningem podsviceni uzasnejma modrejma ledkama je takova ze si lidi koupi za super cenu ledky,neprectou si svitivost,uhly sviceni a po namontovani jim to nesviti jak ma-ale hele ono kdyz zmenim odpor k ledce sviti to vic,to uz by slo.
Zakladni chyba bejva v pracovani na hranici moznosti LED pripadne blbne dobijeni tim bych rozhodne zacal jako prvni,pripadne jina zavada na elektroinstalaci-spatna kostra a tak.
Jinak zajimavy cteni
Jinak ale souhlasím i s druhým názorem-problém je, že všichni dřou ty led na doraz a pak jim stačí málo, nehledě na to, že postupně slábne jejich svit. Zní to blbě, ale mám to v praxi vyzkoušené. Led mám v kuchyni nad kuch. linkou a po roce svítí tak polovičním svitem a každá jinak. Prostě PRC.