Já bych použil ještě jeden ten bazmek a dal je do série. Alespoň z toho půjdou napájet jak evropský, tak emerický věci!ok1hga píše:...pokud je to střídavý a má to 50Hz, použij transformátor !
Generátor Kapanadze
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno
BTW, ten problém 112 V, co s tím má hercikp, bude zřejmě způsoben tím, že čerpá rezonanční energii nerezonančním spotřebičem. Stačí to topení a žárovky naladit přesně na 50 Hz, a bude po problému. Zbývá jen ověřit, jestli to musí být paralelní nebo seriová rezonance
- monterjirka
Také se tomu říkalo magnetický zesilovač.
Cívka na speciálním jádru, to se proudem v druhém vinutí dalo "přesytit" tak, že se výrazně měnila indukčnost "hlavní cívky" a tak se malým proudem v jednom vinutí dal měnit proud ve druhé cívce.
Nefunguje ten Kapanadze na podobném principu? Magnetický obvod, kde magnetické vlastnosti měním pomocí vinutí, které měni vlasnoti magnetického obvodu, a při použití pevného magnetu by se malým "výkonem" mohlo měnit magnetické pole a ta změna by se projevila jako napětí a proud v hlavní cívce.
Asi to někdy za dlouhých zimních večerů zkusím.
Musí něco takového fungovat.
Podle jistých výkladů je jedním z proroctví Nostradama cosi o tom, že energie přestane být problé, bude jí dost. Ale to již mělo platit několi let. Že by někdo něco "blokoval"?
- monterjirka
hercikp píše:Konečně jsem dal dohromady generátor Kapanadze , začalo to chodit , ,ale rozpětí elektrod zemních jsem musel udělat až 20m , nevadí , potřebuji poradit jak zvýšit výstupní napětí , mám tam jen 112V ,...
To je jednoduché.
Buď to nemáš přesně rovnoběžně se železniční tratí, nebo tam není dvoukolejka, ale jen jedna kolej.
Takže by to chtělo přehodnotit umístění zemních sond a asi je dát ještě dál od sebe nebo blíže k trati...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno
- tomasjedno
- tomasjedno