Gramoradio Moderato 1037A, problem v konc. zosilovaci

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#46 Příspěvek od BOBOBO »

Seš prolhanej prolhanec , to ví i menší blb než ty , že více ks je za míň . Naschvál sem dáš cenu prvního nákupu . Prostě prolhanec .
rampage

#47 Příspěvek od rampage »

TY klameš.
Administrácia, čiňte sa.
Naposledy upravil(a) rampage dne 27 bře 2026, 09:51, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#48 Příspěvek od rnbw »

Ta cinska kopia Sanyo nebude horsia ako povodna 40-rocna Tesla. Len to uchytenie - nevyraba na to niekto redukcie?
xsc

#49 Příspěvek od xsc »

Vyrábí. AME to nabízí ovšem s přenoskou. Jsou ale dvě verze - pro uchycení jako v Moderatu a pro uchycení zasunutím do výřezu, co měly starší raménka ze 70. let. Tam je to složitější, je potřeba to vzadu převést na 3 piny jako měla ta Teslácká. A třeba takový Dominant, který používal DDRonskou přenosku, má uchycení ještě jiné.
BOBOBO

#50 Příspěvek od BOBOBO »

kynolog07

#51 Příspěvek od kynolog07 »

Na tom raménku z Alíka se mi nejvíce líbí: "robustní kovová konstrukce z ABS plastu".
„Na některé otázky je jedinou rozumnou odpovědí mlčení.“
Hill
Administrátor

#52 Příspěvek od Hill »

rampage píše:Kto si zbierku svojich platní cení, kúpi si gramofon už so šasi na odpovedajúcej úrovni.
S moderným úchytom prenosky, plynule nastaviteľnou zvislou silou hrotu, plynule nastaviteľným (a funkčným) antiskatingom a nastaviteľnou výškou ramienka; okrem iného. Tam kryštálku osadzovať nebude, pretože k tomu nebude mať dôvod...
Až na to, že právě HC15 má moderní úchyt přenosky, plynule nastavitelnou svislou sílu na hrot, i doladit vodorovný snímací úhel se na něm dá.
Antiskating sice nemá, ale, když bude třeba, snadno se dodělá, výšku raménka netřeba měnit. Tak proč tam rovnou nedat dynamickou přenosku?
Kupovat z Alíka kompletní raménko, o kterém nevím, jestli jeho montážní délka, potažmo přesah za střed, korespondují se zalomením, takže původní montážní otvory na HC15 možná nepůjdou použít, je skok naslepo do tmy. A to jsem vynechal i problémy s využitím původního mechanismu pod šasi a zvedáčku, nevíme nic ani o ložiskách raménka. I svislá síla na něm se nastavuje stupňovitě. A zrovna u HC15 je to krok zpět, protože nejméně problémů se svislou silou by bylo pouze s jediným stejným typem přenosky.
Martousek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Martousek »

Vybavit HC 16 magnetodynamikou vložkou i předzesilovačem RIAA by asi i šlo, tato ale nemá čarodějku Chvějku. Na přehrávání moderní mikrodrážky mám Schneider 2025 s dualem. Je na něm Ortofonka, má snad 20 Lp najeto, ale léty odstavení zpuchřely veškeré gumové řemínky a projevila se negativa oxidace přepínačů. Hrávalo to velice hezky. Mám několikero paklů desek nejen od popelnic kde se vyskytují i monofonní záznamy v mikrodrážce - Má Vlast, na to jsem chtěl právě užívat Moderato. Ale obě přenosky VK skutečně kulhají na levý kanál, ještě mám jednu třetí tu jsem ale nezkoušel. Pak je tam Dominant a na něm HC 16 se zcela odlišným raménkem i přenoskou s vývody do trojůhelníku, doposud netknuto. Satrší šelaky zamýšlým pouštět na Opetetě, vyžadují i jiný tvar hrotu. No a nakonec zjišťuju, že se tady nehnu.
Přílohy
P3264425.JPG
P3264425.JPG
P3264423.JPG
P3264423.JPG
P3264424.JPG
P3264424.JPG
Hill
Administrátor

#54 Příspěvek od Hill »

Ta skořepina s dutinkami "do trojúhelníku" má nahoře ještě rybinovou drážku pro uchycení přenosky CS24, nebo CS29 (použitá v RFT, Robotron, Ziphona). Ta má keramické měniče, takže neodcházejí navlhnutím, jako krystalové. A původně měly ty přenosky diamantový hrot (v Německu se prodává nová přenoska CS24/CS29 za 37 - 45 €, náhradní chvějka za cenu 16 €).
Jestli ty, co se prodávají u nás v přepočtu za 24 €, mají stále diamant, nevím. Ale hrají velmi slušně.
Krystalové přenosky Tesla / Supraphon mají vždy kolíky v řadě, uchycení po stranách, hrot safírový. Když zrovna netrpí degradací systému, ať už krystalových dvojčat, tak přenosového členu, také v těch gramorádiích vyhovují. Asi by je šlo docela úspěšně nahradit i tou přenoskou s hliníkovou chvějkou z Temu, pár za dost přijatelnou cenu, ale ta platí jen pro první objednávku.
Plastovou chvějku v nějakém klonu přenosky Sanyo ST-05 už jsem zažil během hraní ulomenou, tak k ní nemám zrovna důvěru.
EKKAR

#55 Příspěvek od EKKAR »

Já fakt nevím, proč se přestaly vyrábět přenosky s měničema z baryum-titanátu (to je ta keramika), i když se už léta vědělo, že vínanový dvojčata degradujou vinou vlhka ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#56 Příspěvek od BOBOBO »

však koupíš za dvě éčka nový !!! ně vole
Hill
Administrátor

#57 Příspěvek od Hill »

Nekoupíš. Baryumtitanát a jeho zpracování je podstatně dražší, to ti radši pošlou krystalovou přenosku s normální Seignetovou solí a k ní tři náhradní, ať kvůli jedné, co zdechla v záruce, nestojí za to reklamovat.
BOBOBO

#58 Příspěvek od BOBOBO »

Taky jsem pro legraci , občas někdo přijde s gramcem a když mu řeknu za přenosku 500,- tak ať to vyhodím , ten 4kus za 140,- objednal . Třeba je ani nevyužiju , ale což .
Cust

#59 Příspěvek od Cust »

K té čínské přenosce. Kamarád koupil za nízkou cenu (tuším nízké stokoruny) čínskou kopii Audio-technica. Tak jsem to zkusil na mém slušném gramofonu (vlastní kopie Pro-Ject RPM 9 s origo ramínkem). Tenkrát mi tam hrála přenoska od Ortofonu OM 5E nebo OM 10. A po srovnání jsem kamarádovi přenosku vrátil se slovy ať to vyhodí. Přenoska hrála, ale rozdíl oproti základnímu origo ortofonu byl propastný. To bych poslouchat prostě nechtěl.
BOBOBO

#60 Příspěvek od BOBOBO »

Stálá věc , co ty bys nechtěl , s tím je dalších tisíc spokojeno .
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“