Když tři neděle prší...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovar

#46 Příspěvek od kovar »

Přátelé ono to asi není tak jednoduché jak tady píšete.Kamarád mi dal odkaz na tyhle stránky které používá když jede na vodu.( http://www.skyfly.cz/pocasi.htm )Je tam předpověď na tři dny po hodinách.Funguje to celá léta ale tenhle týden se to úplně zbláznilo!Nebo máte někdo lepší předpověď?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
kejki

#47 Příspěvek od kejki »

Norové taky nevěděli, na zítřek byly srážky mezi 1 a 30 mm, do toho se vejde leccos. Ona to bude dost ovlivňovat promáčená půda a na to asi modely nejsou. http://www.yr.no/place/Czech_Republic/C ... mia/Hospozín/hour_by_hour.html Momentálně předpověď zataženo, téměř bez deště. A meteoblue prakticky totéž, ale těm povodňové deště moc nevycházely.

hydrawerk - předpokládám, že jsme ve shodě, že i ve věku neničení žížal byly povodně. Prostě jedna (malá) povodeň naplnila právě dostavěnou přehradu Slapy a jinak byl několik desetiletí náhodou klid.
Michal22

#48 Příspěvek od Michal22 »

tomasjedno: chybí ti tam jeden častý důvod- ztratíš síly...
Kolik lidí na tohle dojelo težko říct, ale málo jich nebylo.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
monterjirka

#49 Příspěvek od monterjirka »

Tak nám tu prošla "blesková povodeň". Podle stránek YR.NO to vypadalo, že nás to mine, že to půjde mírně kolem...

Jaký SW (OS a prohlížeč) používáte?
Když si pustím animaci, neukazuje mi to čas (IE 8) a přes G.Chrome mi zase "zmizí obrázky z mapky".
(a na tabletu s Androidem ani tu animaci nepustím)
tomasjedno

#50 Příspěvek od tomasjedno »

iPad 3
iOS 5.1.1
Safari
Animace běží, čas ukazuje, obrázky jsou - ale jakmile si to zvětším, animace se zasekne.
Karbus

#51 Příspěvek od Karbus »

EKKAR píše:Pastviny u Žamberka mají z kamene zděnou tížnou hráz s jílovým a betonovým jádrem a s hrází částečně obezděnou elektrárnou - klenbová alias skořepinová hráz snad u nás žádná nestojí...

Ale jo, Vrchlice. :wink:
Celeron

#52 Příspěvek od Celeron »

Teda pánové, některý žvásty tady.... Až bude mít zatopenej barák, tak budete mluvit jinak!! :evil: A nebuďte si nikdo jistej, že Vám se to nestane. Barák je ze třicátých let a nikdy problém se spodní vodou, která mě vytopila, nebyl!!!!
Já to odprdnul pouze zatopením sklepa, křišťál voda, žádný bahno ani lejna. A stejně to stálo za to! Trvalo to týden, než klesla na úroveň podlahy. Čerpat nemá smysl, za hodinu je voda zpět. Nehledě na to, že se přílišným čerpáním dokáže neopravitelně barák zničit. Naštěstí se voda zastavila pár cenťáku pod elektronikou tepelnýho čerpadla a skončilo to rozmočenejma dveřma a opadanou rozmočenou omítkou a nákejma kompotama v regálech. A taky namočenou nouzovou zásobou uhlí, což může ještě skončit za pár týdnů požárem, až se to zapaří a blafne. Už tam mám zapichovací teploměr....
Jo a pojištění se na to nevztahuje, protože i když byl v Bydžově 3. stupeň, kolem mýho baráku nebyla souvislá hladina vody...

Jirka
p32

#53 Příspěvek od p32 »

Máš pravdu, ale to je tak vždycky. Sytý hladovému nevěří - to platí na vše ostatní. Např. nám se to stát opravdu nemůže, jsme dost vysoko na všechny potopy. A pojišťovny si zase nahrabou tím oblbováním postižených a nastrkají to zase státu a velkopodnikatelům na jejich opravy.
Jinak nám tady opět zapršelo, musím jít zkontrolovat okurky jestli nežloutnou. :cry:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“