problém u UC3843
Moderátor: Moderátoři
Edit: Ty obrázky (pila na oscilátoru / výstup) jsou zjevně pořízený s jiným nastavením časové základny osciloskopu a nejspíš i jinou citlivostí. To UC je nejspíš v pořádku, na výstupu generuje střídu blízkou 100% (proto tam ss naměříš skoro napájení), protože nemá nic na zpětné vazbě. Na tom obrázku z osciloskopu je ten výstup roztažený a je to několik průběhů přes sebe, chtělo by to poladit synchronizaci osciloskopu.
... Vfb je 0.3V ...
Podľa schémy by tam malo byť 1.5V. Skontroluj, kde sa to stráca. Skontroluj odpor 10R do gate FETu,či nemá podstatne viac - vtedy by málo otváral FET a ten sa hreje. Ak je toto všetko - aj obvod Isense zo snímacieho odporu - v poriadku, pravdepodobne trafo má medzizávitový skrat.
trafo som skúsil nahradiť v rámci improvizácie tak že som použil trafo s PC zdroja využil som len jedno vynutie .. zdroj pripojil ale tranz horel aj tak ... nwm ale to asi nebola najlepšia skúška že ?
Nebola, nemal si spätnú väzbu a obvod nemohol regulovať.
Spätnú väzbu berieš z +8V cez delič 20K a 4K7, takže Uvfb by malo byť 1,5V. Vstupný prúd sp. väzby podľa katalógu je 1mikroampér. Prečo (ak je hladina 8V správna ) je na tom vstupe 0,3V? Má odpor 4K7 skutočne toľko?