Letošní počasí, nevídané, poblázněné...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od ZdenekHQ »

Stůl na terase natřený na tmavo a pyrometr - výsledek je naměřená teplota přes 70°C.

Zato kvašáky valí jak o život.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Standa99

#47 Příspěvek od Standa99 »

Třetí sezónu doma klimatizujeme, dík za tyto vymoženosti :pray: Včera jsem to vypínal až ve 22 hod., dnes to vypadá na ještě pozdějc.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

Tak dávej bacha ať nekoupíš airconditionku jako já minulej rok. Taky jsem koukal na tento novej lékařskej termín. Je to něco mezi angínou a laringitídou pokud se přežene rozdíl teploty venku a vevnitř. Kupodivu to nevzniká pokud neběží větrák, tedy po příchodu do místnosti klimu vypnout.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Standa99

#49 Příspěvek od Standa99 »

Ano splitová je základ (+ frekvenční měnič), ale když už jsme u těch lékařských bubáků, tak má drahá má tachykardii a také proto se to pořizovalo. Díky tomu ty vedra aspoň zvládá! Jinak byla "nepoužitelná", na hranici kolapsu.
Samozřejmě že se nic nesmí přehánět, nastavenou teplotu máme 25 °C. Momentální odběr je 375W (chodí do 650W), když to srovnám s 3x větrákama (co jsme měli kdysi), kde každý měl odběr 80W a honil teplý vzduch z leva do prava, tak to je nebe a dudy.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Celeron

#50 Příspěvek od Celeron »

Mobilku Maxon jsem kdysi koupil, jako klimatizace je to životní omyl. Je to principielní hovadina, teplej vzduch vyhání z místnosti a všude kde to jde se zase teplej zvenčí vraci zpět do místnosti.
Ale suprově vysouší na stavbě, při malování či po prasklý vodě, samozřejmě bez připojenýho chobotu ven. Pozor, nastavit jen funkci chlazení. Pokud se dá odvlhčování, žere to jak tank, zapne se do chlazení topný těleso 1,8 KW aspoň u toho mýho Maxona.
Jirka

KUBO

#51 Příspěvek od KUBO »

U nás na východe krásne polhodinu pršalo a teraz prichádza druhá vlna ale s bleskami.
http://www.lightningmaps.org/realtime?lang=en
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#52 Příspěvek od Celeron »

To se máte, u nás dnes ráno pršelo pár minut. A před chvílí jsem musel vypnout zalejvání zahrady protože postřikovač začal prskat vzduch. Takže ve ve sklepě ve studni je vody jen na výšku motoru Nautily, což je asi tak 0,6 metrů. Co pamatuju, tak takhle málo vody v ní nikdy nebylo, naopak vloni mi jednou dokonce přetekla a zatopila sklep do výšky 0,5m. Jestli to bude příští rok znova, budu muset dát do dna studny zarazit 50 cm betonku trubku aby se studna prohloubila.
Jirka

rnbw

#53 Příspěvek od rnbw »

Tu nepadla ani kvapka.
p32

#54 Příspěvek od p32 »

Pršet začne až ve čtvrtek, ale vody mi nechybí. Na zahradě mám do rezervy 2 kubíky a chystám další pro malý bazén. Jinak bylo docela příjemné teploučko, všichni někam zmizeli a dalo se v klidu pracovat. :lol:
kokun

#55 Příspěvek od kokun »

Tropy vrcholí - nepršelo už tak 7-8 týdnů :cry:
Městské koupaliště mám 200m od baráku - včera praskalo ve švech. Auta (hlavně slovenská) už nám parkují i na zahrádkách za barákem 8O

Dnes odpoledne zase hořel násep ČD. Taky jsme na to koukali přímo z okna. Vítr hnal plameny závratnou rychlostí.
Syn tam šel udělat několik fotek. Taky tam měl ještě i "konkurenci" :roll:
Honza - kokúň

#56 Příspěvek od kokun »

Je poledne a teplota už zase atakuje třicítku - a déšť v nedohlednu.
A co je ještě horší, zatímco dosud byly teploty aspoň v noci pod 20°C, tak tato noc už byla tropická (nad těch 20°C) a dnešní nebude jiná.
Nedalo se spát ani po půlnoci, jak jsou zdi baráku prohřáté :cry:
Honza - kokúň

#57 Příspěvek od p32 »

kokun píše:... tak tato noc už byla tropická (nad těch 20°C) a dnešní nebude jiná.

Neblbni, tropická noc je kolem 35° C. A spát se při tom dá v klidu, jen se musí chtít. :lol:
rnbw

#58 Příspěvek od rnbw »

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tropická_noc

U nas ma byt tato noc este teplejsia ako minula.
konosuke

#59 Příspěvek od konosuke »

chladím místnost otevřenou ledničkou - klímu nemám...přetížení kompresoru nehrozí bo spínám časákem, po 15 min. a 45 min., termostat je v háji
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#60 Příspěvek od xsc »

To ta lednička stojí v okně nebo dveřích?
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“