Okamžitě shoří, když se konec šlusne, nebo když to vybudíš dc do limitace.
Ale výkon na odporu snad spočítat umíš
Moderátor: Moderátoři
danhard píše:Zatížení toho odporu se volí, aby snesl aspoň plné sin vybuzení na prázdno.
2k2 a 100V je špičkově 4,5W
Když se ten koncák prorazí, tak je to tam trvale.
Já vyšel z toho, co prvně napsal jako rovnici sám voitano, jenže než jsem to poslal, rovnice NAJEDNOU vypadala jinak - nejdřív tam bylolesana87 píše:Ještě nám lžiEkkare vysvětli, kde tam při napájení 100V vezme těch 141V špičkově.
Uef 100V/ sqrt2 =70,7V
Milá Andulko, sorry jako že reaguju na první chybný znění, ale autor to stihne editovat dřív než to dopíšu a odešlu ... jinak při napájení 100V má teoreticky možnost dostat tam 70,71Vef, pokud by to bylo v sinusovým tvaru a NEBYL by tam žádnej řídící prvek, kterej by měl v ideálně otevřeným stavu žádný saturační napětí, takže těch 70,71V je teoretický maximum. Na odporu 2k2 by pak bylo samozřejmě "jen" 2,27 wattu při proudu asi 32mA ...Uef = 100V/ sqrt2 =70,7V
Klid. Ty to aspoň neděláš schválně s úmyslem dělat z druhejch blbce, i když to tak někdy dopadne - aspoň teda já tě z toho nepodezřívám. Záměrný editace učuňující z druhejch pitomce jsou specialitou jinejch.voitano píše:Veškerou zodpovědnost beru na sebe, musím si to hodněkrát číst za sebou, abych zjistil, jestli to, co jsem vyplodil, dává smysl. No a obvykle to moc teda nedává, takže pak spoustakrát edit
A jedna námitka - JÁ se za Ekkara nevydávám - já si tak říkám v rámci internetu už hodně let a moje "autorská značka" to byla ještě dřív, než se vůbec Kocourkovsko k nějakýmu internetu připojilo. Jen jsem pod takovým označením nevystupoval někde veřejně.lesana87 píše:Ještě nám lžiEkkare ...
Ale v obou citacích je správně uvedeno 100V/sqrt 2.EKKAR píše:Já vyšel z toho, co prvně napsal jako rovnici sám voitano, jenže než jsem to poslal, rovnice NAJEDNOU vypadala jinak - nejdřív tam bylolesana87 píše:Ještě nám lžiEkkare vysvětli, kde tam při napájení 100V vezme těch 141V špičkově.Uef 100V/ sqrt2 =70,7V
a po odeslání najednou...Uef = 100V/ sqrt2 =70,7V