GM Electronic Brno se stěhuje.

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Achab

#46 Příspěvek od Achab »

Za 50,- byla ještě levná, u Žida stála modrá LED Ø5mm 180Kč...
masar

#47 Příspěvek od masar »

FERYACT píše:Kdo pamatuje v Brně fronty na Vachové.Mekce to elektroniků.
FERYACT píše:Malá konkurence Vachové byla elektra v prvním patře na Masaryčce cca 150m od nádru na levé straně.
Na Vachové byla moje oblíbená prodejna "Radioamatér", kde si pamatuju i tváře prodavačů a tehdejší písničky z rozhlasu po drátě. Ale tou zmiňovanou malou konkurencí se první patro na tř. Vítězství 23 stalo až později, než byl sortiment součástek přestěhován z přízemí této budovy. Prodejna na Vachové pak byla k mému smutku zrušena. Později přibyly prodejny Tesly na Františkánské (bývalá prodejna obuvi), na tř.Vítězství (Eltos+Tesla Brno vedle Melantrichu) a v Elektrodomě na Jánské.
:wink:
Celeron

#48 Příspěvek od Celeron »

ZdenekHQ píše: ale všechno mně naházeli do jednoho pytlíku. Takže jsem přišel domů, a moje malá sestřička třídila...

Tys musel bejt hroznej despota. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#49 Příspěvek od Celeron »

Tak co, když se tady vzpomíná na totalitní časy, kolik lidí tady pamatuje rádioamatérský prodejny v Praze třeba v Žitný, ve sklepě v Diamantu na Václavským václaváku nebo proti Bílý Labuti? Taky byla prodejna Svazarmu v Budečský, dva bazoše v Myslíkárně a jeden na Vyšehradský kousek od Emauz. Později taky bazar ve Václavský pasáži. Dál od centra a za vodou jsem to už neznal a nevím, jestli ještě bylo někde něco zajímavýho. Kámoš Bohouš (82) pamatuje ještě Elektru na Václaváku.
Jirka

xsc

#50 Příspěvek od xsc »

Ještě taky prodejna Tesly v Martinský.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od forbidden »

Hydrawerk píše:Takhle 31/3/2018 vypadalo asi budoucí sídlo GME v Brně u Vaňkovky. Zdá se mi, že za poslední rok se to skoro nezměnilo.

Dnes jsem se jich na to ptal, kdy to bude hotový nevěděli, ale do konce letošního roku prý těžko. A to tam původně už měli být, měli tam jít rovnou po skončení nájmu na Kolišti. :)
masar

#52 Příspěvek od masar »

Celerone a na Karlák jsi zapomněl?
Jo, z Diamantu (tuším Václavské nám. 25?) jsem si kdysi nechal poslat duté nýtky, plošné spoje ještě tak "nejely" a v Brně nebyly.
:wink:
xsc

#53 Příspěvek od xsc »

Na Karlák nezapomněl, to je ta Václavská pasáž.
https://mapy.cz/s/2wzGb
masar

#54 Příspěvek od masar »

Ach ták... :wink:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od ZdenekHQ »

Celeron píše:Tys musel bejt hroznej despota. :lol:

Jakej despota? To bylo rozvíjení jemné motoriky a citu pro barvy... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Celeron

#56 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Ještě taky prodejna Tesly v Martinský.

Nojo, zapoměl jsem na ní, vedle byl později DosS. Jo a prodejna součástek Tesla byla taky na rohu Dlouhý s Rybnou. :wink:
Jirka

Celeron

#57 Příspěvek od Celeron »

masar píše:Jo, z Diamantu (tuším Václavské nám. 25?)

V Diamantu jsem tenkrát sehnal 7QR20 za 150 Kčs. Nikde jinde ji neměli. A s tou adresou ses asi spletl, byl dole u Můstku vedle Koruny ale nevím to už na sto pro. Václavák 25 byla ta prodejna Eletra n.p. co se daly koupit sady na konstrukce z těch malejch sešitů Radioamatérská škola. O tom mi říkal kámoš Bohouš.
Jirka

FHonza

#58 Příspěvek od FHonza »

A ještě taky bazar v Truhlářské (nebo to byla Soukenická ?) Kromě součástek tam byly k sehnání i menší kusy DPS. A "rodinné" balení H₂O₂ + HCl
Mysteri

#59 Příspěvek od Mysteri »

Moje predajne Eltos, vďaka každotýždenným služobkám na ,,západ" (1985 - 1994), boli: Uherský Brod (najprv ,,normálny" Eltos v jednej uličke na spodku námestia, následne druho akostný Eltos v takej bočnej uličke v hornej časti námestia) takmer každý utorok predpoludním, občas sme čakali na otvorenie predajne, nedalo sa tomuto mestu vyhnúť, lebo to bol náš ,,prechod" :lol: , Uherské Hradište a potom, podľa aktuálnej trasy: Pardubice (pri akomsi obchoďáku... :wink: ), Hradec Králové (pri akomsi potoku...), Plzeň (nejaké námestie...), Rožnov p/R (pri križovatke - druhoakostné ČB obrazovky boli vždy potom v služobnej Š105 SP... + povinný nákup Konského salámu :lol: ). Samozrejme Praha, tam sme boli často, ale predajne sme navštevovali málo, väčšinou sme boli už uspokojený v Uh. Brode. Cca krát v Brne, ale tu už pamäť zlyháva... (čosi bolo na tej pešej, kde ma skoro raz prešla električka, potom ešte nejaká predajňa, ale fakt si už nespomeniem. Brňáci: sorry! V ostatných mestách to bolo možno už iba 1 - 2 krát.
Hydrawerk

#60 Příspěvek od Hydrawerk »

Od března 2018 http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... ky_141.jpg
nějaký pokrok nastal.
Asi tam pracují tak tři lidi. Ale dnes v sobotu jsem tam nikoho neviděl.
Přílohy
GMe 22-7-2018.jpg
GMe 22-7-2018.jpg
GMe 22-7-2018 dalsi.jpg
GMe 22-7-2018 dalsi.jpg
Odpovědět

Zpět na „Co je nového?“