Je hliník (AL) doopravdy škodlivý ?
Moderátor: Moderátoři
Ale máš smolíčka, čeština u některejch slov umožňuje přecházení mezi rodama. Jako další příklad dám slova sršeň a hřídel, možná bych si vzpoměl i na další.
A kutilmile - nelituju tě
Mimochodem kdo by se chtěl kontaminovaných bankovek zbavit ať je odešle na mou adresu - zajistím ekologickou likvidaci v jakémkoliv množství...
- elektrosvit
EKKAR píše:...čeština u některejch slov umožňuje přecházení mezi rodama. Jako další příklad dám slova sršeň a hřídel...
EKKARE, slovo esej Ti do hlavy ve škole u slohu netloukli?
Poukázání na rod u slova nerez nebylo na místě, nerez je slangový výraz, tudíž nemá velkou cenu se tu bavit o rodech.
Chlapi, řešme tu hliník.
Pro mě tato debata doposud byla dobrým rozšířením obzorů.
EKKAR píše:Hezkej pokus, Silikóne. Můžeš si poklepat na rameno s tím ignorovaným ze speciální vohrádky - když dojdou argumenty, uhne se vod tématu a protistrana se napadne...
Se mi tak zdá, že speciální ohrádku tady brzo nafasuješ ty. Doufám, že i s mřížema
Žádné argumenty nedošly, jsou tu, jen stačí pořádně číst.
EKKAR píše:Ale máš smolíčka, čeština u některejch slov umožňuje přecházení mezi rodama. Jako další příklad dám slova sršeň a hřídel, možná bych si vzpoměl i na další.
To je pro mě novinka, no ale hádat se nebudu, možný to je. No ale "ten hřídel" - to už mi vážně zní jak u postižených... Nevím, no...
Nerez obecně není dobře specifikované slovo, takže asi ta nerez ocel, ten nerez materiál. Zastupuje přídavné jméno nerezový(á) případně i se jménem podstatným.
Fascinují mě spiklenecké teorie. Všechny. Tedy i ta, že fámu o škodlivosti hliníku vypustili výrobci nerezového nádobí
Hliník asi v organismu opravdu tropí neplechu. Postupně snižuje intelekt. Existují na to nějaké studie. Radši jim věřím.