Tesla B116 brum a roztřesená nahrávka.
Moderátor: Moderátoři
- elektrosvit
@Harry.pa: Rozštelovaná nebo opotřebená záznamová hlava mě nenapadla.
Divné je, že TESLA u Hi-Fi strojů toto umlčení nepoužila. Moc zásadní a už vůbec ne drahá změna v zapojení by to nebyla. Linkový výstup se odpojuje elektronicky při zapnutém záznamu, takže stačilo na ten obvod přivést řídicí napětí i ve STOPu. U výstupu MONITOR už je to složitější. Nebo tam mohli dát další pérový svazek a krásne postaru zkratovávat výstup snímacího zesilovače. Těžko už dneska pochopíme myšlenkové pochody vývojářů Tesly.
- elektrosvit
Celkově mně přijde rozmístění konektorů dost nešikovné, sám jsem měl vzadu vytaženy kabely, abych vůmec mohl magneťák umístit do police.
ovládání rec level na pravou ruku je fakt trochu nelogické když zvážím že signál
obrazně řečeno putuje zleva doprava ale zvykne se, jo kdyby v režimu play
fungovaly zároveň jako volume to by bylo sice lepší ale zapojení složitější,
u tape deck by to šlo, pokud ale jde o B113, B115 o odposlechovým nf zesíkem
tak nechat jak je
To s těmi konektory je horší, mně by tam těžko vlezly i ty úhlové, a také používám jako výstup do zesilovače konektor MONITOR, který je zhora. Zhora měly být jen konektory na sluchátka a mikrofon, a možná REMOTE. Jinak to mělo být krásně zezadu, aby nabyly kabely vidět.
Když tenkrát jsem uviděl "novinky CM130 a CM160", tak to bylo první, na co jsem koukal. Výstup MONITOR ale stejně nachali jen vpředu.
- Přílohy
-
brum.jpg- (106.71 KiB) Staženo 174 x
- elektrosvit
- elektrosvit
Dával jsem je dodatečně i do našeho někdejšího "top" stroje B43. V něm už byl poměrně výkonný a asi i víc sycený trafák /aby to uživilo druhý koncák a to hejno žárovek/ a brum se dostával do univerzálky i při přiklopených dvířkách.