Ten "někdo chytrej" měl na mysli nejspíš tohle.
Dneska se ta pravá, očesaná část schématu, s otřesnými parametry, ale odolnými KD606 prodává v jedné šrotovací firmě jako "retrozesilovač 10W".
Je dost možný, že se stabilizovaným zdrojem+proudovým omezením v něm by to do nepříliš jalové zátěže i s KU602 mohlo fungovat.
Ale čtyři sérioparalelní širokáče ARO667 přeci nejsou zase tak "těžká" zátěž, jako běžné výhybky 3p beden. Ty jsou často zbytečně překombinované jak orloje, narvané kapacitami mnoha desítek uF a indukčnostmi běžně okolo 3-5mH, zvlášť v 8R provedení.
Moji teorii o absolutní nedostatečnosti KU602 pro zešílovače potvrzuje i to, že ten samej koncák z AR10/75, s pozděj sehnanými KD602 a vyměněnými probitými káefky, šlapal bez poruchy dva roky. Doslova pod útrpným právem - víme všeci, co šušni dovedou. Dva či čtyři ohmy - všecko jedno, hlavně že je rachot a že ten Ballroom Blitz slyšely holky až na konci uličky
Já tu destičku ještě mám na památku schovanou...
S velikánským odskokem času zjišťuju, jak užitečná byla tehdá poznámka strejdy-radiomechanika, ať tu KC148 vyletuju, připájím na dráty a přichytím příchytkou ze síťový vidličky na chladič jednoho z koncáků. Zcela určitě z tohoto důvodu vydržel tak dlouho a při těch 20-25W se nic nevařilo. Celkem mě zaráží, že taková elementární důležitost není v článku vůbec uvedená /já to tehdy vůbec nevěděl, že je něco takového vůbec potřeba/ a přitom jde o rubriku pro šušně.
No ale hlavně že se tam autor předvádí s tyristorem jištěným zdrojem jak hovado.. Jenom na ty další dva kýble 5G/50V a 1G/150V bych makal s papírem do sběru aspoň dvě soboty..