Jakou mini vrtačku vybrat...
Moderátor: Moderátoři
Zdroj: Návod k Dremel 4000
na str. 109 píše:ELEKTRONICKÁ ZPĚTNÁ VAZBA (4000/4300)
Přístroj je vybaven interním systémem elektronické zpětné vazby, který zajišťuje pomalý start, čímž se snižují rázy vznikající točivým momentem při spuštění na plný výkon. Systém také pomáhá udržet prakticky konstantní rychlost při provozu v zátěži i bez zátěže.
makak píše:nesmyslnej tvar pouzdra u sklíčidla, aby to nikdo nemohl upnout do ničeho jinýho, než firemního stojánku
K dremelce se dá koupit hliníkový adaptér pro upnutí do klasického stojanu 43mm (video). Používám dremelku s tímto adaptérem a s polohovatelným stojanem BG6117 s křížovým stolem PROMA SV-75 a upnutí je pevné a stabilní.
Hydrawerk píše:Ve většině nářadí od Proxxonu je nějaký jednoduchý triakový regulátor.
Mám už několik let "bastlově" odladěný interní zpětnovazební regulátoru pro Proxxon Micromot 50/E (výměna za originální tyristorový - ten viz příloha). Je už i navržená finální DPS.
Výhodou jsou otáčky s max. momentem prakticky od 0 a možnost napájení z DC zdroje (myšleno s "hladkým" průběhem, tedy třeba autobaterie) se zachováním regulace.
Otáčky od 0 s max. momentem jsou alespoň pro mě návyková záležitost (měl jsem prakticky stejné zapojení jako externí regulaci k minivrtačce Minicraft MB140). Jen je potřeba si hlídat, aby člověk "neutavil" motor...
Nějak ale nejsou lidi... Pokud to někdy dodělám, dám to sem.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.