Toroid odpálil ZETAWATT?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PavelFF

#46 Příspěvek od PavelFF »

Kdysi jsem si Zetawat 1420 taky postavil.A pokud se pamatuju, tak dost zlobil a kmital. Plošňák má zbytečně a nesmyslně tenké cestičky pro napájení koncových integráčů. Místa je přitom na desce spousta. Takže se zbytečně zvyšuje odpor v napájení. Potom se ještě přičte impedance přívodů od usměrňovače a kmitá to při větších odběrech. Tehdy jsem na všechny napájecí cesty připájel shora přídavný vodič. Kmitání zmizelo i když to už tak pěkně nevypadalo. Proto se mi nelíbí zde uváděné zapojení zdroje s pojistkami až za vyhlazovacími kondenzátory. Je to nesmysl. Pojistky mají určitý odpor, aby mohly fungovat.
A v tomto místě obvodu stejně nemají rozumný smysl.
Neříkám, že je to tím, ale za pokus to stojí. Proto jsem navrhoval pojistky zkratovat.Zvyšují impedanci zdroje.

Mimochodem můj Zetawatt 1420 (opraveno po upozornění, Tranziwat to nebyl) měl nectnost, že mu v jednom kanále odcházelo MDA. Po asi třetí výměně jsem proklatý kus desky odstřihnul a nahradil koncem s TDA2030. Od té doby nebyly problémy.
Naposledy upravil(a) PavelFF dne 16 říj 2021, 16:26, celkem upraveno 2 x.
mi-ro

#47 Příspěvek od mi-ro »

TW a osazený MDA 2020? 8O
..to bude jen ňákej odpůrek
Mysteri

#48 Příspěvek od Mysteri »

PavelFF píše:... v jednom kanále odcházelo MDA. Po asi třetí výměně jsem proklatý kus desky odstřihnul a nahradil koncem s TDA2030. Od té doby nebyly problémy.

Tie odpalovania MDA spôsoboval prekmit napájania pri zapnutí. Preto sa PRIAMO na vývody MDA v tom Zetawate pridávali keramiky 150nF. A bol pokoj.
ZVUK2000

#49 Příspěvek od ZVUK2000 »

Setkal se někdo se sovětským klonem MDA/TDA2020 - K174YH11 ?
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Já jo, bohužel bez možnosti ho nějak extra zkoumat a testovat. Hrál, ale ruSSký moskviče a žiguláky taky jezdily, i když to byly děsný sráče ... Prostě PRO JEJICH BAJKALSKO-AMURSKÝ ÚDERNÍKY to muselo stačit, na nějakej zbytečnej luxus nesměl SSovjěckej člověk vůbec ani pomejšlet...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
AZK401

#51 Příspěvek od AZK401 »

[quote="EKKAR"]

Jak kterej. Tam už žili v komunismu podle Rádia Jerevan: Na dotaz, jestli budou v komunizmu peníze odpovědělo: U někoho budou, u někoho nebudou.
Já jsem třeba vezl dceru ke křtu GAZ-13 Čajkou. Samozřejmě černá jízda šoféra z jednoho karlovarskýho sanatoria. Kněz který nás čekal na schodech kostela málem vyletěl z kůže leknutím, když jsme přistáli.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“