Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5
Moderátor: Moderátoři
A jakej je prosím pěkně podle tebe rozdíl, když se napíše "připomíná" něco a "alá" něco?EKKAR píše:I hovnajs, velebnosti - Zetawatt měl korekce od samýho začátku s operákama, .Celeron píše: Ten tranzistorovej korekčák alá Zetawatt jsem měl v zesáku, co jsem stavěl v roce 1979. Takže rok jsi asi trefil. ... .
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Asi nejmene namahy by s tim bylo, kdyby se cely panel prestrikal na cerno a pak odnest nekomu, kdo ma LASERovou gravirovacku (dnes uz rada hobbistu doma) a ty napisy tam podle vektoroveho obrazku z PC vypalit skrz lak na kov. A pak asi este jednou prestriknout cirym lakem, aby holy kov neoxidoval... Vyrezavani a lepeni pismenek ze samolepici folie v takle malem rozmeru nevidim moc realne...judeware píše:Jak a čím tam ty nápisy dělali? Napadla mě v prvním momentu jen taková šílenost - použít řešení, které se používá u firemních pomalovanců, tj. vozidel, která jsou polepená dle řemeslníka-zadavatele, např. "DERADO - deratizace Novák" apod. Samozřejmě malými písmenky (pokud by něco takovéího šlo provést). Nebo snad nějakými štítky? A lakýra taky nejsem.
BTW koukam, ze v tom 1 zesu je pekne toroidni trafo, to jsem moc u tehle vykopavek nevidel...
Nepochopil jsem historii onoho TW140P (a typů velice podobných). Proč je napájení nesymetrické, s C směrem k reproduktorům, když jsou použity tr. obojího pohlaví a trafo má malou stranu připravenou pro napájení symetrické (jako to má např. kritizovaný AZS222)? Jednoduchý zdroj a bisexuální tranzistory má např. starší nižší třída gramo NZC130 (2+2 GD607/GD617, 1ks zdrojový 5000µF a dva výstupní 1000µF). Jenže ten je malovýkonový a (možná) i starší.
A protože Janda nebyl rozhodně blbec, tak si myslím, že si veškerý svoje výtvory před zveřejněním ověřoval několikanásobným postavením od různejch lidí, aby si ověřil opakovatelnost konstrukce i za těch neveselejch podmínek - a prostě mu s danou součástkovou základnou, kde si nemoh nic extra vybírat, líp vycházelo nesymetrický napájení a výstupní kondík než symetrika ...
A kutilmile - nelituju tě
S tolerancema to nemá vůbec nic do činění. Ve 20% by klidně fungovaly jakýkoli moderní konstrukce. To má vliv jen na souběhy, dodržení křivek korekcí a podobně. To je hodně bídná výmluva. Kdejakej amatér dokázal vyplodit nesrovnatelně lepší mašinky, z toho co bylo.
Rayer: Po světě fungují tisíce různých zapojení symetricky napájených zesilovačů bez DC serva. A kupodivu mají všecky minimální offset v jednotkách mV. Až na AZS 222.