Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
xsc

#466 Příspěvek od xsc »

50 pinový konektor bude SCSI.
radioelectrum

#467 Příspěvek od radioelectrum »

kamarád mi dovezl tiskárnu co ji někde vyhodily abych se pokusil ji rozchodit. Já mu totiž předtím vymluvil novou inkoustovku, ale doporučil starší laser. Opravil jsem špatné podávání papíru a jsem si jistý že mu pár let vydrží.
Přílohy
P1180183.jpg
(104.8 KiB) Staženo 217 x
rnbw

#468 Příspěvek od rnbw »

Vydrzi, tieto tlaciarne su na domace pouzitie super. Tiez ju mam, dostal som ju rovnako s vadnym podavacom.
lesana87

#469 Příspěvek od lesana87 »

Taky ji mám, koupila jsem opravnej kit, novej toner a po dvou stránkách přestala tisknout. Lezou z ní jen černé pruhy nebo celé černé papíry. :(
ZVUK2000

#470 Příspěvek od ZVUK2000 »

lesana87 píše: Lezou z ní jen černé pruhy

To je specl. tiskárna na čárkový kód :D
rnbw

#471 Příspěvek od rnbw »

No a ten novy toner nie je vadny? Resp. kontakty na nom.
lesana87

#472 Příspěvek od lesana87 »

Toner v druhé tiskárně funguje a dělá to i se starým. Po čuchu ta tiskárna byla v kuřáckém prostředí, tak kdo ví, co je v ní zalepené dehtem. :(
Když má dobrou náladu, tak vytiskne rozsypaný náznak toho, co má tisknout a k tomu nějakou tu celou černou stránku. Přiložen je pokus o vytisknutí selftestu (je to tisklé na použitý papír). Je tam vidět náznak začátku s velkým nápisem LaserJet 6L, pak už z toho lezou jen černé stránky.
Přílohy
hplj6l.jpg
(61.45 KiB) Staženo 220 x
radioelectrum

#473 Příspěvek od radioelectrum »

Je přidřené ložisko na motoru zrcadel. Stačí odstranit kovový kryt laserové jednotky, vycvaknout zajištovací čudlík rotoru ten vytáhnout a namazat.
lesana87

#474 Příspěvek od lesana87 »

Stačila kapka olejíčku na šicí stroj a už to tisknééé. :polka: Díky moc za radu. :)
rnbw

#475 Příspěvek od rnbw »

Super tip, s tymto problemom som sa zatial nestretol.

Ten pokriveny napis "LaserJet" by som chapal. Ale ako to zvladne urobit pruh cez celu sirku strany?
radioelectrum

#476 Příspěvek od radioelectrum »

Já jsem na tuto chybu přišel kdysi náhodou. Když jsem kdysi dovezl hromádku tiskáren HP stejného typu (tenkrát to prodávali v Brně na šrotišti jménem REKOM) tak to zadírané ložisko laseru dělalo divné zvuky a nepomohlo promazat celou mechaniku, až vylučovací metodou jsem došel k tomu že to není otáčením válce či nerovnoměrným podáváním papíru ale právě laserem. Když jsem jej rozdělal tak mi hned došlo že se ložisko netočí volně jak u ostatních kusů kde jsem čistil optiku a zrcadlo.
Nejsem vyškolený na opravu tiskáren, takže mne to hned nenapadlo.
rnbw

#477 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze ani skolenie by nepomohlo, taketo zavady sa prejavuju az po mnohych rokoch a autorizovany servis to ani nezoberie na opravu. Alebo zoberie a povie, ze treba vymenit cely laserovy modul.

BTW. Minuly tyzden som doviezol 9 pocitacov, vcera dalsich 5 + nejake LCD monitory. A budu este tlaciarne, takze bude o zabavu postarane :D Jedna firma sa bude stahovat a ostal im vyradeny HW.
radioelectrum

#478 Příspěvek od radioelectrum »

dovezl jsem ze SD DVD rekordér Panasonic s HDD a DVB-T tunerem. Po výměně dvou kondenzátorů na desce funguje. Chce to ale mít trpělivost s tím to celé úplně do posledního šroubku rozebrat a vyndat základní desku. S tím se asi opravářům nechce drbat tak raději řeknou že je to neopravitelné.
Přílohy
IMG_0226.jpg
(187 KiB) Staženo 228 x
pepik9

#479 Příspěvek od pepik9 »

Když jsem otevřel svůj Panasonic, zaujalo mě, že je tam víc propojek než součástek, jako na té fotce.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#480 Příspěvek od PeteBurns »

To bola odjakziva japonska specialita, jednostranny plosak plny prepojok :lol: Ale opravuje sa to potom lepsie, ako obojstranny plny smd :) Iba tie napevno naletovane pridavne plosaky neskutocne lezu na nervy...
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“