Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2
Moderátor: Moderátoři
https://aukro.sk/konektor-frb-62-pinov- ... 6988735011
Na té desce mě zaujal dnes již poměrně raritní krystal 35,469MHz. PALových 4,43361875MHz (na krystalech tištěno zaokrouhleně) je pořád k mání dost. Krystalů s čtyřnásobnou frekvencí (17,734475) je taky relativně dost (některé osmibity, graf. adaptéry do PC a skoro všechny OSD). Ale dvojnásobek oněch 17,73? To je větší oříšek. Nemá někdo nějaký spolehlivý tip? Beru krystal i celý generátor v plechu a rozměry ála DIL14. Netuší někdo, o jakého Amstrada jde?
http://rk.nvg.ntnu.no/sinclair/computer ... rsions.htm
I tady na fóru byla taková sháňka.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
Ale kdeže ... Býval jsem na Aukru nějakou dobu. Nejsem už, protože se tam dělaj podvody. Jednak Aukro samo podvádí s DPH a prodejci podvádějí kupující. Kdejaký prodejce má dvě někdy i tři registrace (obvykle na příbuzné v rodině) nebo domluvný kámoše na přihazování. Také mi bylo nabídnuto zařadit se do skupiny vzájemně si vypomáhajících s přihazováním a zvyšováním ceny. Na první registraci se prodává a další druhá registrace "jako" kupuje, přihazuje a zvyšuje cenu. Když náhodou vyhraje druhá registrace, tak z obchodu sejde a po čase se předmět draží znovu.houmr píše:Podle mne pak taky záleží na tom, kdy aukce končí, resp. v jakém období je vystaveno.
Mne vždycky uchvacovaly ty inzeráty na nějaký krám ze sběrnýho dvora nebo od kontejneru, kde prodejce napsal: "nevím co to je, ale je to cenná starožitnost po pradědečkovi, bojím se to zapnout aby se to nepoškodilo". Pak začalo přihazování z prodejcových druhých a třetích registrací nebo od domluvených kámošů. Vítejte na Aukru.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
Proti bazoši je obrovské plus reputace + servis s dopravou. Za tu provizi to celkem stojí. Ještě se mi nestalo, že by byl problém s prodávajícím, co by měl nad 50 prodejů a hodnocení lepší než 95 procent.
- RX-20
- Doporučuje se dohled moderátorů
Kupoval jsem na inzerát výkonový proudový snímač. Dojel jsem si na Jižní Město v Praze, na jakousi adresu v paneláku. Zazvonil jsem, přišel pán a otevřel dveře a to bylo překvapení. Můj bývalý vyučují z ČVUT elektrofakulty. Pozval mne na chvíli na čaj. Zavzpomínali jsme na staré časy.
Jiný nákup:
chtěl jsem koupit trafo. Měl jsem dojet na stanici tramvaje Na vinici v Praze 10 a být tam přesně v 16:00. Z vesnice u Berouna to bylo dost problém naplánovat. Přes jízdní řády jsem zjistil spojení MHD. Když jsem dorazil na okraj Prahy, měl jsem už skoro hodinu zpoždění. Vzdal jsem to. Prodejce byl nedosažitelný a dál se mnou nekomunikoval. Trafo nemám dodnes.
Když prodáváte na Bazoši, občas přijde odpověď v češtině, přeložená Googlem. Některý ty odpovědi jsou docela naivní, průhledný, jiný sofistikovaný. Zájemce nejprve zkouší navázat spojení, Když mu na to skočíte, bude postupně shromažďovat informace. Prostě nedávejte jim vaši adresu, ani bankovní údaje. Dejte jim adresu třeba vašeho blízkýho nádraží nebo obchoďáku. Oni přes Google map nepoznají, že to je obchoďák. Když zájemce bude hacker z Afriky, uloží si o vás chybný data. Když to bude kupující z Česka, domluvte si, že mu věc někam přivezete, třeba na adresu vašeho blízkého nádraží nebo obchoďáku. Je dobrý mít pro Bazoš vyhražený zvláštní tel. číslo a zvláštní majlovou adresu, které nepoužijete nikde jinde.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
Jednou mi francouzská pošta zašantročila desku koupenou na Discogs. Do třech dnů mi vrátili peníze a poslali omluvný mail. A jednou mi nějaká drobnost nepřišla z Aliexpressu (kde jsem už nakoupil takových drobností stovky).